Μητσοτάκης – Μακρόν τα είπαν για τη Γάζα: “Ανθρωπιστικές παύσεις”

Διαβάζεται σε 2'
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Με τον πρόεδρο της Γαλλίας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της διάσκεψης για τους αμάχους της Γάζας, στο Παρίσι. Δύσκολο εγχείρημα ο ανθρωπιστικός διάδρομος.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Διεθνούς Ανθρωπιστικής Διάσκεψης για τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και η ανάγκη ανθρωπιστικών παύσεων και αποκατάστασης συνεχούς ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Συζητήθηκε ακόμη η πρόταση για τη διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου δια θαλάσσης, αναγνωρίζοντας τις επιχειρησιακές δυσκολίες του εγχειρήματος, προσέθεταν οι ίδιες πηγές.

Οι δύο ηγέτες προχώρησαν ακόμη σε μια συνολική επισκόπηση των ελληνογαλλικών σχέσεων.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, Μοχάμεντ Ιμπραήμ Στάγεχ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη διάθεση της χώρας μας να βοηθήσει, ενώ ο Παλαιστίνιος ομόλογος του κατήγγειλε ότι: “Η πρόθεση των Ισραηλινών είναι να διώξουν όσο το δυνατόν περισσότερους Παλαιστίνιους” από τη Γάζα.

Ο κ. Μητσοτάκης, εν τω μεταξύ, έστειλε σαφές μήνυμα προς το Ισραήλ, μιλώντας στο Power Play podcast του POLITICO.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε “ανησυχία για την αναλογικότητα της ισραηλινής απάντησης” και δήλωσε: “Μιλώ ως φίλος του Ισραήλ. Και νομίζω ότι κάποιες φορές οι φίλοι πρέπει να λένε σκληρές αλήθειες στους φίλους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα