Μητσοτάκης: Μεγάλες υπερβάσεις μόνο με συλλογική αυτογνωσία και ενότητα

Μητσοτάκης: Μεγάλες υπερβάσεις μόνο με συλλογική αυτογνωσία και ενότητα

Στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 195 ετών από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας, παρέστη ο πρόεδρος της ΝΔ

"Κάθε γενιά αντιμετωπίζει τις δικές της μεγάλες προκλήσεις. Η ιστορία όμως μας διδάσκει ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει μεγάλες υπερβάσεις, όταν συντρέχουν δύο βασικές προϋποθέσεις: συλλογική αυτογνωσία και ενότητα του έθνους", δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της παρέλασης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 195 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας.

"Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των 1.241 Ναουσαίων που σφαγιάστηκαν, όταν η πόλη της Νάουσας έπεσε το 1822. Θυμόμαστε ένα κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας που δεν είναι ευρύτερα γνωστό. Η Μακεδονία είχε τη δική της ενεργό συμμετοχή στην Ελληνική Επανάσταση, μόνο που η ελευθερία άργησε 90 χρόνια να έρθει στα χώματα της Μακεδονίας", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο για τους 1241 σφαγιασθέντες της Νάουσας, αλλά και στο μνημείο των ηρωίδων της πόλης, στην Αραπίτσα (σ.σ. μια από τις κορυφαίες πράξεις ηρωισμού, που μαρτυρά τις τραγικές διαστάσεις του ολοκαυτώματος της Νάουσας είναι η σκόπιμη πτώση στα ορμητικά νερά του μεγάλου καταρράκτη της Αράπιτσας, στην περιοχή "Στούμπανοι", πολλών γυναικών της μαρτυρικής πόλης).

Προηγουμένως, ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε τη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

(Πηγή: ΑΠΕ, φωτό: pliroforiodotis.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network