Μητσοτάκης: Να βρεθούν και να λογοδοτήσουν οι ένοχοι της Marfin

Μητσοτάκης: Να βρεθούν και να λογοδοτήσουν οι ένοχοι της Marfin
Συνεδρίαση των Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος την Τρίτη 2 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Επτά χρόνια μετά το τραγικό συμβάν της Marfin, ο Πρόεδρος της ΝΔ θυμάται τους τρεις νεκρούς ζητώντας την απόδοση δικαιοσύνης για τον άδικο χαμό τους

«Η Π. Ζούλια, η Α. Παπαθανασοπούλου & ο Ε. Τσακάλης χάθηκαν πριν από 7 χρόνια στη Marfin. Χρέος μας να βρεθούν & να λογοδοτήσουν οι ένοχοι». Αυτό τονίζει σε σημερινή ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά χρόνια μετά τα γεγονότα της Marfin.


Η ΟΝΝΕΔ τίμησε τη μνήμη των θυμάτων

“Σε μια κοινωνία που έχει συνηθίσει να τιμά τους νεκρούς, ανάλογα με το ιδεολογικό πρόσημο των θυτών, η ΟΝΝΕΔ επιλέγει να τιμήσει την μνήμη 4 ανθρώπων, την ημέρα μιας «ξεχασμένης» επετείου. Της Παρασκευής, του Επαμεινώνδα, της Αγγελικής και του αγέννητου παιδιού της.

Εισπνοή καπνού και τοξικών αερίων, το πόρισμα του Ιατροδικαστή, αλλά 7 χρόνια μετά ελάχιστοι θυμούνται την μνήμη των ανθρώπων” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ, την ώρα που μέλη της βρέθηκαν σήμερα έξω  από την τράπεζα, τιμώντας των νεκρών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν μεσημέρι της 5 Μαϊου 2010, χιλιάδες διαδηλωτών διέσχιζαν το κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στα πρώτα μνημονιακά μέτρα που είχε εξαγγείλει η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα. Και θα την θυμόμασταν μόνο ως τέτοια αν κατά τη διάρκειά της δεν συνέβαινε ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα : ο εμπρησμός του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις εργαζόμενούς της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα