Μητσοτάκης: Ο Δρομέας θα μείνει, αυτοί θα πάρουν δρόμο

Μητσοτάκης: Ο Δρομέας θα μείνει, αυτοί θα πάρουν δρόμο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, Αρχείο Eurokinissi

Στα περί ανταλλαγής του αγάλματος του Βαρώτσου με άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου από τα Σκόπια αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Μυτιλήνη. “Η δήθεν ευαίσθητη αριστερά επέτρεψε στη Μόρια να φτάσει σε αυτή την κατάσταση” σχολίασε επιμένοντας για φύλαξη συνόρων και αλλαγή διαδικασίας ασύλου.

Συμφωνία των Πρεσπών, μεταναστευτικό/προσφυγικό και ο πολιτικός χαρακτήρας της μάχης των ευρωεκλογών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Λέσβου, Λήμνου, Χίου και Σάμου στη Μυτιλήνη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι εκλογές θα γίνουν σε κάθε περίπτωση στις 26 Μαϊου, καθώς ή θα γίνουν και εθνικές εκλογές ή ο Αλέξης Τσίπρας θα επιλέξει να εξαντλήσει τη συνταγματική προθεσμία και τότε όπως τόνισε “οι ευρωεκλογές γίνονται δημοψήφισμα εθνικής κάλπης για να στείλουμε σε αυτή την ανίκανη κυβέρνηση ένα μήνυμα: Τελειώσατε ήρθε η ώρα να φύγετε”.

Σημείωσε επίσης ότι θα είναι η πρώτη κάλπη μετά από τέσσερα χρόνια και εκτίμησε ότι: “Στην πρώτη κάλπη που οι Έλληνες θα βρουν μπροστά τους θα τιμωρήσουν τον κ.Τσίπρα τον κ.Καμμένο και αυτή την παρέα που οδήγησε τη χώρα σε αυτή την κατάντια”.

Ο κ.Μητσοτάκης εκτίμησε πως όταν έρθει η ώρα του απολογισμού οι Έλληνες θα πρέπει να θυμούνται τέσσερα πράγματα από τα τέσσερα χρόνια:

Πρώτον, πως “έκανε το όχι, ναι στο δημοψήφισμα, πως κορόιδεψε τους Έλληνες πολίτες, εξαπάτησε καλόπιστους συμπολίτες μας λέγοντας ότι θα σκίσει τα μνημόνια”. Κατηγόρησε συνεπώς τον κ.Τσίπρα πως “όσο και να τον ενοχλεί είναι ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης”.

Δεύτερον, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έπνιξε τους πολίτες στους φόρους, κυρίως όμως τη μεσαία τάξη, για να δημιουργεί πλεονάσματα και να μοιράσει επιδόματα ως χριστουγεννιάτικα δώρα στην εκλογική του πελατεία, να κάνει διορισμούς και να κλείνει το μάτι στους συμβασιούχους.

Τρίτον, οι πολίτες θα πρέπει υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ να θυμούνται “την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών”.

Είπε πως “όσοι διαφωνήσαμε τεκμηριωμένα με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν είμαστε ακροδεξιοί ούτε εθνικιστές, πατριώτες είμαστε” και πρόσθεσε πως: “Τα απόνερα της συμφωνίας καταλήγουν από το επιζήμιο στο γελοίο” αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε από την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά για την ανταλλαγή ενός -όπως είπε- εμβληματικού αγάλματος που ανήκει στο δήμο της Αθήνας με ένα άγαλμα το οποίο χαρακτήρισε απόδειξη του σκοπιανού αλυτρωτισμού.

“ΟΔρομέας δεν πάει πουθενά, αυτοί θα πάρουν δρόμο με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού” δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Το τέταρτο που θα πρέπει να θυμούνται οι πολίτες από τα τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ κατά τον πρόεδρο της ΝΔ είναι “το κλίμα τοξικότητας, δυσοσμίας,πόλωσης, διχασμού το οποίο συνειδητά καλλιεργεί η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια”.

Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε το λόγο του κ.Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ “βαθιά διχαστικό και πολωτικό χωρίς να έχει να πει τίποτα για την επόμενη ημέρα της πατρίδας”. Υποστήριξε ότι: “Δεν υπάρχει όραμα και σχέδιο, μόνο αγάπη για την καρέκλα και η ανάγκη του κ.Τσίπρα να συσπειρώσει την κομματική του βάση με συνθήματα και διχασμό άλλης εποχής” δηλώνοντας ότι: “Εμείς θα του απαντάμε αλλά δε θα τον ακολουθήσουμε στο δρόμο της τοξικότητας,της πόλωσης και του ανούσιου διχασμού”.

Εκτίμησε επίσης ότι ειδικά στα νησιά του Βορείου Αιγαίου “οι πολίτες θα θυμούνται και τον κ.Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ή μάλλον δε διαχειρίστηκε την προσφυγική κρίση”, κάνοντας λόγο για αδιαφορία για τις τοπικές κοινωνίες και για λογική ότι η χώρα μας δε χρειάζεται να φυλάει τα σύνορά της και ότι όλοι μπορεί να είναι καλοδεχούμενοι σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Έκανε επίσης λόγο για μείγμα ιδεοληψίας, ανικανότητας και απανθρωπιάς, υποστηρίζοντας ότι: “Η δήθεν ευαίσθητη αριστερά επέτρεψε στη Μόρια να φτάσει στην κατάσταση στην οποία βρέθηκε”. Σχολίασε ειδικότερα ότι “τρία χρόνια τώρα δεν μπόρεσε η δηθεν αριστερά της αποτελεσματικότητας να φτιάξει έναν αγωγό που να συνδέει το κέντρο με το βιολογικό του νησιού ώστε να μην υπάρχει η θλιβερή εικόνα με τα λύματα να τρέχουν στο δρόμο” και πως “αυτή η δήθεν αριστερά της προόδου αρνείται να συμμετέχει στην ευρωπαϊκή συζήτηση για το πως η Ευρώπη θα φυλάξει τα σύνορα της”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο προσυνέδριο που είχε διοργανωθεί στη Χίο με το βουλευτή Νότη Μηταράκη και στην υποψηφιότητα του δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου στις ευρωεκλογές.

Υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να φυλάξει τα σύνορα της και δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι, για να μπορεί να υπάρχει η ελεύθερη ζώνη Σένγκεν. Σημείωσε ότι για αυτό η ΝΔ λέει ότι θα χρειαστούν 10.000 Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες. Τόνισε ότι χρειάζονται επίσης γρήγορες και αποτελεσματικές επιστροφές στην Τουρκία, καθώς όπως είπε η αποσυμφόρηση δε μπορεί να γίνεται προς την ηπειρωτική Ελλάδα και σημείωσε ότι: “Αυτό στην πράξη σημαίνει διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών” και πως πρέπει να αλλάξει η διαδικασία χορήγησης ασύλου ώστε να ολοκληρώνεται πολύ πιο γρήγορα και οι οικονομικοι μετανάστες να επιστρέφουν στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας με ΕΕ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αρνείται να αλλάξει τις διαδικασίες ασύλου γιατί έχει πιέσεις από αριστερές συνιστώσες και από ορισμένες ΜΚΟ που έχουν ύποπτο ρόλο και δήλωσε ότι θα αγωνιστεί και στην Ευρώπη ώστε να υπάρξει μία ενιαία ευρωπαϊκή διαδικασία ασύλου και να μην διέπεται από την εθνική νομοθεσία.

Δήλωσε επίσης ότι θα μπει “τέρμα στο πάρτι με τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων που και σήμερα διεξάγεται και έχει οδηγήσει σε πολλαπλές παραιτήσεις στελεχών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Έκανε δε λόγο για επικοινωνιακή εκστρατεία και ειδικά οικονομικά αντισταθμιστικά μέτρα, καθώς όπως είπε “χάλασε η εικόνα των νησιών του Βορείου Αιγαίου” με το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Αναφέρθηκε στην κατάτμηση του δήμου Λέσβου που προωθήθηκε όπως είπε “άρον άρον και τσάτρα πάτρα” για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενδιαφέρεται μόνο να κάνει τη ζωή της επόμενης κυβέρνησης πιο δύσκολη και όχι να λύσει τα προβλήματα των πολιτών.

Αναφέρθηκε τέλος στο νέο ποινικό κώδικα, υποστηρίζοντας ότι “δεν μπορεί να φτάνουμε στο σημείο να λέμε δε βαριέσαι μία μολότοφ ένα πλημμεληματάκι είναι ή να βγαίνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και να λέει ότι δεν πέθανε κανείς από μολότοφ όταν κάηκε η Marfin”.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα