Μητσοτάκης: Ο Κοτζιάς μοιάζει να υπερασπίζεται τα επιχειρήματα των Σκοπιανών

Μητσοτάκης: Ο Κοτζιάς μοιάζει να υπερασπίζεται τα επιχειρήματα των Σκοπιανών
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει νομιμοποίηση για μια διεθνή συμφωνία στο Σκοπιανό υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματος. "Απαράδεκτες" και "προκλητικές" χαρακτήρισε τις τελευταίες δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης για τους 8 αξιωματικούς.

Σκληρή επίθεση στον υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα όσα είπε χτες βράδυ για τις διαπραγματεύσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ με τα Σκόπια. «Ο κ. Κοτζιάς μοιάζει να υπερασπίζεται τα επιχειρήματα των γειτόνων μας παρά τα συμφέροντα της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στους τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη ότι «ο κ. Τσίπρας παραμένει επικίνδυνος» για το χειρισμό των εθνικών θεμάτων και ειδικά για το Σκοπιανό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «αγωνία να βρεθεί πάση θυσία λύση για να εξυπηρετηθούν διεθνείς σκοπιμότητες και ενώ η κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία νομιμοποίηση να πετύχει διεθνή συμφωνία». «Διαπραγματεύεται ως πρωθυπουργός που έχει τη σύμφωνη γνώμη σύσσωμου του υπουργικού του συμβουλίου ή ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η ΝΔ παραμένει σταθερή στο τρίπτυχο, συνταγματική αναθεώρηση, erga omnes, εξάλειψη του αλυτρωτισμού, σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά η μακεδονική γλώσσα και εθνότητα και έκανε λόγο για μια θέση «έντιμη ρεαλιστική και πατριωτική» που «υπηρετεί τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ενότητα των Ελλήνων». «Είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε το διχασμό και την ακρότητα» επεσήμανε.«Απαράδεκτες» και «προκλητικές» χαρακτήρισε τις τελευταίες δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης για τους 8 αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα και ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα παραμένει κράτος μέλος της ΕΕ, υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης» ενώ κάλεσε την κυβέρνηση «να πάψει να σιωπά στους τουρκικούς ισχυρισμούς για δήθεν υποσχέσεις που έδωσε ο κ. Τσίπρας».

Από εκεί και πέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε μια εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση για την παιδεία, την δημόσια τάξη και την ασφάλεια και σε ότι αφορά την οικονομία ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για τρία χαμένα χρόνια και κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον Αλέξη Τσίπρα για την έξοδο στις αγορές με ικανοποιητικά επιτόκια.

«Τρία χρόνια τώρα η Ελλάδα έχασε μια μοναδική ευκαιρία να μειώσει το κόστος δανεισμού της στα αντίστοιχα επίπεδα του ευρωπαϊκού νότου. Αν ο κ. Τσίπρας το είχε καταφέρει θα μπορούσαμε να βγούμε απρόσκοπτα στις αγορές χωρίς τους φόβους των διεθνών εξελίξεων» τόνισε και κάλεσε την κυβέρνηση «να αξιοποιήσει αδιάθετα ποσά από το τρίτο πρόγραμμα για να γίνει η έξοδος στις αγορές με το χαμηλότερο δυνατό κόστος» ενώ δεσμεύτηκε σε προσωπικό αγώνα για την καλύτερη δυνατή ρύθμιση του χρέους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα