Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας μοιάζει με τον Όρμπαν

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας μοιάζει με τον Όρμπαν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Στήριξη στο Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν, αλλά και «όποιος κάνει ακροδεξιά στροφή δεν έχει θέση στην πολιτική μας οικογένεια». Καμία ευθεία αναφορά στο λιντσάρισμα και το Ζακ Κωστόπουλου από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Καμία ευθεία αναφορά στο λιντσάρισμα και τον Ζακ Κωστόπουλου από τον πρόεδρο της ΝΔ Χωρίς να κάνει καμία ευθεία αναφορά, παρά μόνο έμμεσους υπαινιγμούς που θα μπορούσαν να συσχετισθούν με το λιντσάρισμα και τον τραγικό θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας πριν λίγο στους τομεάρχες της ΝΔ.

Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αρκέστηκε να πει ότι «η εξαφάνιση του κράτους έχει δημιουργήσει αίσθημα ανασφάλειας σε όλους τους πολίτες και ασυδοσίας σε όλους τους παρανομούντες» επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση, ενώ συμπλήρωσε ότι «η ανοχή στη βία από όπου και αυτή προέρχεται προκαλεί μεγαλύτερη βία».

Ταυτόχρονα όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ως δήθεν αριστερή» για την πολιτική της στο προσφυγικό και χαρακτήρισε τη Μόρια ως το «χειρότερο καταυλισμό στον κόσμο», ενώ, κατήγγειλε αδιαφάνεια και δεσμεύτηκε για διενέργεια έρευνας για το που πήγαν κονδύλια ύψους 1,6 δις ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «την ίδια ώρα, Έλληνες δημοσιογράφοι μηνύονται από τον κ. Καμμένο. Σε μία πρωτοφανή ενέργεια εκφοβισμού του Τύπου. Δυο μήνες από την τραγωδία στο Μάτι παρακολουθούμε μία προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης» και τόνισε ότι «Οι πράξεις της κυβέρνησης γίνονται όλο και πιο αδιαφανείς. Η δημόσια τηλεόραση μετατρέπεται σε τηλεβόα του Μαξίμου με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου. Οι λαϊκιστές, όταν έρχονται στην εξουσία, έχουν ως μόνο μέλημα την παραμονή τους σε αυτή. Και το κόστος το πληρώνει η Δημοκρατία. Και σε αυτό, ο κ. Τσίπρας μοιάζει πολύ με τον κ. Όρμπαν».

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνοντας ότι η ΝΔ θα στηρίξει στον Μάλφρεντ Βέμπερ για υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν συμπλήρωσε παράλληλα στέλνοντας μηνύματα και στο εσωτερικό της ΝΔ ότι «στηρίζουμε το ΕΛΚ στην αυστηρή γραμμή απέναντι στον κ. Όρμπαν. Όποιος κάνει ακροδεξιά στροφή δημιουργεί αυτονόητα ζητήματα για τη θέση του στη μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια».

Ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα ότι παρακολουθεί αμήχανα τους Σκοπιανούς «να πανηγυρίζουν για τη “μακεδονική” γλώσσα και τη “μακεδονική” εθνότητα που τους προσέφερε». Παράλληλα, έβαλλε κατά του πρωθυπουργού και του προέδρου των ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «Ο κ. Τσίπρας συζητά με τον κ. Καμμένο πώς θα βρουν φόρμουλα να παραμείνουν λόγο ακόμα στην εξουσία», και ζήτησε εκλογές επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποίησε άνοιγμα στους «απογοητευμένους» ψηφοφόρους, όσους «απείχαν» στους «νέους» και τους «προδομένους συμπολίτες μας, θύματα της δημαγωγίας», ενώ κάλεσε σε πανστρατιά τους «παλιούς συναγωνιστές της παράταξης που στη διάρκεια του χρόνου απομακρύνθηκαν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα