Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας περπατάει πιο άνετα στα Σκόπια από ό,τι στη Θεσσαλονίκη

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας περπατάει πιο άνετα στα Σκόπια από ό,τι στη Θεσσαλονίκη

“Θα προχωρήσουμε σαν οδοστρωτήρες, σαρώνοντας τα εμπόδια για επενδύσεις” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Λακωνία. Δήλωσε ότι στις 26 Μαΐου δεν υπάρχουν περιθώρια για ίσες αποστάσεις και όρισε τα διακυβεύματα των επόμενων εκλογών

Από τη Λακωνία, ένα παραδοσιακό “κάστρο” της Νέας Δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές όπως τις χαρακτήρισε μάχες των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών, ενώ κατήγγειλε το ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του στον τομέα των επενδύσεων και στο Σκοπιανό.

“Ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύκλος του κ. Τσίπρα κλείνει” εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στη Σπάρτη και υποστήριξε ότι οι πολίτες θα θυμούνται από τα τέσσερα τελευταία χρόνια όταν έρθει η ώρα της κάλπης τρία πράγματα: Πρώτον, ότι ο Αλέξης Τσίπρας “υπήρξε ο πρωθυπουργός  της μεγάλης απάτης, όχι της αυταπάτης, της συνειδητής εξαπάτησης του ελληνικού λαού” όπως είπε. Δεύτερον, την υπερφορολόγηση. Και τρίτον, τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε πολιτική τη μάχη των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών, ενώ τόνισε προς πάσα εσωκομματική κατεύθυνση ότι οι έριδες από τα “αντάρτικα” στις δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να επηρεάσουν τις κάλπες των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών. “Στις 26 Μαΐου δεν υπάρχουν περιθώρια για ίσες αποστάσεις και χαλαρή ψήφο” δήλωσε και όρισε ως τα μεγάλα διακυβεύματα των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων τα εξής διλήμματα: “Πρόοδος ή συντήρηση, Ευρώπη ή Μαδούρο, λαϊκισμός ή αλήθεια, αποτελεσματικότητα ή ερασιτεχνισμός.”

Αναφέρθηκε εκτενώς στο Σκοπιανό λέγοντας ότι στις επόμενες ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές η ΝΔ θα αναμετρηθεί με ένα κόμμα και μια κυβέρνηση η οποία δυστυχώς μίκρυνε την Ελλάδα στην Ευρώπη. “Και όσο και αν κάποιοι επιμένουν να μας λένε και να χειροκροτούν τον κ. Τσίπρα για τις δήθεν εθνικές του επιτυχίες στο μέτωπο της Συμφωνίας των Πρεσπών εσείς γνωρίζετε πολύ καλά ποια είναι η αλήθεια” πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι: “Ο κ. Τσίπρας πέφτει, αλλά τα προβλήματα που κληροδοτεί στη χώρα δυστυχώς μένουν όρθια.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην επίσκεψη του την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, όπου συζήτησε με τους παραγωγικούς φορείς της βόρειας Ελλάδος τα προβλήματα που η Συμφωνία των Πρεσπών έχει δημιουργήσει για όλους τους παραγωγούς οι οποίοι χρησιμοποιούν την ονομασία  Μακεδονία ή Μακεδονικός στα προϊόντα τους. “Ο κ. Τσίπρας πήγε και τους μίλησε σαν να αγνοεί παντελώς το πρόβλημα τα οποία ο ίδιος δημιούργησε. Προσωπικά πήγα και τους μίλησα και τους πρότεινα λύσεις για το πώς μπορούμε να στηρίξουμε τα μακεδονικά προϊόντα, να τα κατοχυρώσουμε στην Ευρώπη και να στηρίξουμε συνολικά το όνομα και την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας. Έτσι ώστε να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο -έστω- να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών” σημείωσε.

“Ο κ. Τσίπρας, φίλες και φίλοι, φαίνεται σήμερα να περπατάει πιο άνετα στα Σκόπια από ό,τι περπατάει στη Θεσσαλονίκη” σχολίασε μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι του έκανε εντύπωση πως ο πρωθυπουργός ταξίδεψε στα Σκόπια την  ημέρα που ο Κώστας Καραμανλής πριν από 11 χρόνια είχε πει το όχι στο Βουκουρέστι.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσβάλλει τα πραγματικά πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού. “Μας προσβάλλει όλους όταν μας λέει ανοιχτά ότι όσοι αντιδρούμε με τη συμφωνία την οποία υπέγραψε είμαστε εθνικιστές, ακροδεξιοί, λαϊκιστές, γραφικοί. Του απαντάμε “όχι κύριε Τσίπρα, δεν είμαστε τίποτα από όλα αυτά.  Είμαστε πραγματικοί πατριώτες που γνωρίζουμε την ιστορία μας, τιμάμε την ιστορία μας και θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για να μην παραχαράσσεται η ιστορία μας και ειδικά η ιστορία της Μακεδονίας”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στην οικονομία. Εκτίμησε ότι η χώρα θα ξεφύγει από το φαύλο κύκλο  μόνο αν πάρει μπροστά η πραγματική μηχανή της οικονομίας.

“Αλλά αυτό δεν γίνεται με ευχολόγια. Γίνεται με συγκεκριμένες πολιτικές που θα προσελκύσουν επενδύσεις στον τόπο μας” πρόσθεσε και εξέφρασε την άποψη ότι δε γίνεται σίγουρα “με μία κυβέρνηση η οποία είναι ιδεοληπτική και  αντιμετωπίζει τις επενδύσεις όχι απλά με καχυποψία, αλλά με ανοιχτή εχθρότητα.”

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην απόφαση του ΚΑΣ που βάζει εμπόδια στην COSCO και στην αποτυχία ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ.

“Δείτε τι έγινε πριν από λίγες μέρες σε μια πάρα πολύ σημαντική επένδυση στον Πειραιά, όταν το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ξαφνικά, τώρα το σκέφτηκε, τώρα το ανακάλυψε, έρχεται να μπλοκάρει μία επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Δείτε τι έγινε με την προσπάθεια πώλησης μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες, των Ελληνικών Πετρελαίων, που και αυτή δυστυχώς ναυάγησε μέσα στις ιδεοληψίες της κυβέρνησης” σημείωσε και πρόσθεσε: “Αυτά δεν μπορούμε να τα ανεχτούμε την επόμενη μέρα και θα προχωρήσουμε ως οδοστρωτήρες, σαρώνοντας όλα τα εμπόδια, τα οποία εμποδίζουν τους δημιουργικούς ανθρώπους να έρθουν να επενδύσουν στον τόπο τους.”

Ο κ.Μητσοτάκης θέλησε επίσης να εμφανιστεί ενωτικός.

“Το σύνθημά του «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» καταδιώκει ακόμα και σήμερα την πολιτική ζωή. Και εδώ από τη Λακωνία, θέλω να στείλω όχι ένα μήνυμα διχασμού, αλλά ένα μεγάλο μήνυμα ενότητας. Την επόμενη μέρα η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά ενωμένη και να αφήσουμε πίσω αυτή την περίοδο του διχασμού που τόσο μας τραυμάτισε, τόσο μας πόνεσε, τόσο μας στενοχώρησε” είπε και πρόσθεσε: “Άλλο η σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα, άλλο η στοχοποίηση, η λάσπη, το δηλητήριο και η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Όλα αυτά, δυστυχώς, φέρνουν σήμερα τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα και όλα αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας και να μιλήσουμε για μία άλλη, για μία φωτεινή Ελλάδα.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα