Μητσοτάκης: Οι πολίτες δεν θα πειραματιστούν στις ευρωεκλογές

Διαβάζεται σε 5'
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λέσβο, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. Στιγμιότυπο από το τελωνείο Μυτιλήνης, όπου συναντήθηκε με Τούρκους τουρίστες και συνομίλησε με άντρες του Λιμενικού.
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λέσβο, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. Στιγμιότυπο από το τελωνείο Μυτιλήνης, όπου συναντήθηκε με Τούρκους τουρίστες και συνομίλησε με άντρες του Λιμενικού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI

“Να πάρουμε τις ευρωεκλογές στα σοβαρά” ζήτησε ο πρωθυπουργός από τη Λέσβο, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ. Κάρφωσε το ΣΥΡΙΖΑ για “ιδεολογικές παλινωδίες”

Την κρισιμότητα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου υπογράμμισε εκ νέου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Λέσβο, όπου πραγματοποιεί περιοδεία. 

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στην Καλλονή δήλωσε βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει το στοίχημα των ευρωεκλογών. “Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να πάρουμε αυτές τις εκλογές στα σοβαρά”, πρόσθεσε

Αναφέρθηκε εκ νέου στην επαναδιαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αλλά και στη συζήτηση για το μεταναστευτικό στην ΕΕ και τόνισε; “Την επόμενη μέρα μετά τις ευρωεκλογές, η ΝΔ πρέπει να εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη.” 

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή στις ευρωεκλογές για να προχωρήσει μία γρήγορη σύγκλιση με την Ευρώπη και να συνεχίσει με την ίδια ταχύτητα “τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις”. Ζήτησε δε η κάλπη των ευρωεκλογών να εκπέμψει “ένα μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας.”

Απευθυνόμενος κυρίως στους δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σίγουρος ότι: “Οι Έλληνες πολίτες θα τα ζυγίσουν πολύ προσεκτικά τα πράγματα, όπως κάνουν πάντα όταν βρίσκονται εν όψει μιας εθνικής κάλπης. Δεν θα πειραματιστούν, δεν θα δώσουν κανένα περιθώριο, δεν θα αφήσουν καμία χαραμάδα να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον πολιτικής αστάθειας.

Θα στηρίξουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία, τη μόνη πραγματικά ευρωπαϊκή παράταξη αυτού του τόπου, την παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την παράταξη η οποία κάνει την Ελλάδα Ευρώπη, με γρήγορα βήματα σε όλα τα πεδία πολιτικής.” 

Στην προσπάθεια δε να συσπειρώσει την παραδοσιακή βάση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα 50 χρόνια από την ίδρυση της και σχολίασε ότι πολλοί παρευρισκόμενοι στη συγκέντρωση φορούσαν κονκάρδες με το παλιό σήμα της γαλάζιας παράταξης με τον πυρσό.

Είναι αυτός ο πυρσός που περνάει από γενιά σε γενιά, μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες της παράταξής μας”, σχολίασε ο πρωθυπουργός. Τόνισε δε  ότι η ΝΔ “κρατάει σταθερές και αναλλοίωτες τις αξίες της. Ταυτόχρονα, όμως, ανοίγει, διευρύνεται, έτσι ώστε σήμερα να συναντώνται στους κόλπους της όλοι οι παραδοσιακοί μας αγωνιστές με συμπολίτες οι οποίοι μας ψηφίζουν για πρώτη φορά, διότι βλέπουν σε αυτή την παράταξη τη μόνη αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης στον τόπο.” 

Απάντησε έτσι εμμέσως πλην σαφώς στη δυσαρέσκεια για το άνοιγμα στο πασοκογενές κοινό και την ένταξη στελεχών που έχουν περάσει από το ΠΑΣΟΚ στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο.

“Ας αντιμετωπίσουν μόνοι τους στο ΣΥΡΙΖΑ τις ιδεολογικές τους παλινωδίες”

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θα ασχοληθεί καθόλου με το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση. “Ας λύσουν μόνοι τους τα εσωτερικά τους ζητήματα και ας αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις ιδεολογικές τους παλινωδίες” σχολίασε μόνο με νόημα.

Ζήτησε δε από τα στελέχη της ΝΔ να πάνε στον προεκλογικό αγώνα όλοι μαζί συντεταγμένοι, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα γυρίσει όλη την Ελλάδα.

Ξέρουμε πώς να κερδίζουμε εκλογές. Το κάναμε το 2023, θα το ξανακάνουμε και στα 50 χρόνια ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας και το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα γιορτάσουμε ακόμα μία μεγάλη πολιτική νίκη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην παράδοση του δρόμου Καλλονή- Σιγρί, στην οποία παρέστη νωρίτερα, καθώς και στη συμβασιοποίηση του φράγματος Τσικνιά, τα έργα στο λιμάνι Σιγρίου, τα αντιπλημμυρικά έργα, παρεμβάσεις στα σχολεία και το νοσοκομείο του νησιού.

Είναι πραγματικά δίκαιο να πει κανείς ότι όλη η Λέσβος κερδίζει το χαμένο έδαφος” εκτίμησε ο πρωθυπουργός. “Και βέβαια, κερδίζει το χαμένο έδαφος γιατί η κυβέρνηση αυτή έσκυψε πάνω στα προβλήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και έλυσε στην πράξη το σημαντικότερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίσαμε τον Ιούνιο του 2019, όταν ήρθαμε στα πράγματα, που δεν είναι άλλο από το προσφυγικό και το μεταναστευτικό”, πρόσθεσε.

“Μείωση μεταναστευτικών ροών και αύξηση Τούρκων τουριστών, τα απτά αποτελέσματα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης”

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι: “Οι ροές έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Σήμερα στο νησί είναι πολύ λίγοι αιτούντες άσυλο. Έχουμε αφήσει για τα καλά πίσω μας τις δύσκολες, τις πολύ δύσκολες μέρες όπου το νησί «βούλιαζε» στην ουσία από δεκάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, οι οποίοι έφταναν μέσα από μια πολιτική ανοιχτών συνόρων.

Αυτή η κυβέρνηση άλλαξε όχι μόνο την εθνική πολιτική, αλλά και την ευρωπαϊκή πολιτική. Τα σύνορά μας πια φυλάσσονται, και φυλάσσονται αποτελεσματικά. Η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Εμείς καθορίζουμε ποιος θα μπει στη χώρα και όχι οι διακινητές.” 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα διευκόλυνσης βίζας για τους Τούρκους τουρίστες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ποιο είναι το αποτύπωμα σήμερα για την κοινωνία της Λέσβου και όχι μόνο, για όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου; Ότι ένας μεγάλος αριθμός Τούρκων επισκεπτών, που δεν θα έρχονταν υπό άλλες συνθήκες γιατί θα ήταν πολύ δύσκολο να πάνε να βγάλουν βίζα, έρχονται είτε για την ημέρα, είτε για το Σαββατοκύριακο, είτε για περισσότερο χρόνο, στηρίζοντας ουσιαστικά την τοπική οικονομία”, είπε.

Σημειωτέον ότι ο πρωθυπουργός νωρίτερα κατά την παράδοση του δρόμου Καλλονή- Σιγρί στην κυκλοφορία, εκτίμησε ότι τόσο η συμφωνία για τη visa express σε Τούρκους τουρίστες όσο και η μείωση των μεταναστευτικών ροών αποτελούν απτά αποτελέσματα της πολιτικής προσέγγισης με την Τουρκία, για την οποία δέχεται κριτική και από το εσωτερικό της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα