Μητσοτάκης: Προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα των αγροτών

Διαβάζεται σε 2'
Συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου
Συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου EUROKINISSI

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των μπλόκων της Θεσσαλίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με τους εκπροσώπους των μπλόκων της Θεσσαλίας και τους θεσμικούς εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων ήταν κατά κανόνα κόσμιες, όπως χαρακτηριστικά είπε «στο μεσοδιάστημα από την προηγούμενή μας συνάντηση έχουν προχωρήσει οι τεχνικές συζητήσεις-και λαμβάνουμε υπόψιν και τις απόψεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας- σχετικά με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο για το 2025.

«Ο σκοπός μας παραμένει να μπορέσουμε να δώσουμε προβλεψιμότητα σε βάθος χρόνου, ώστε οι αγρότες μας και οι κτηνοτρόφοι μας να γνωρίζουν ποιο είναι το ύψος του ρεύματος που θα πληρώνουν για τις καταναλώσεις τους» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, σημείωσε ότι η μελέτη της HVA είναι μία επιστημονική δουλειά. «Κατά συνέπεια, όποιος διαφωνεί μαζί της θα ήθελα παρακαλώ να μην την δαιμονοποιεί. Οι άνθρωποι είναι επιστήμονες, εκφράζουν τις απόψεις τους, αν και πιστεύω ότι στα πιο πολλά υπάρχει συμφωνία και ταύτιση απόψεων σχετικά με τις παρεμβάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν» ανέφερε.

Τέλος, για την αναθεώρηση της ΚΑΠ ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει ξεκινήσει για τα καλά η συζήτηση για την αναδιάρθρωση της ΚΑΠ σε πολλά επίπεδα. «Στο τεχνικό -θα έλεγα, γραφειοκρατικό- επίπεδο η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα η οποία κατέθεσε στο Συμβούλιο Υπουργών αναλυτικές προτάσεις, οι οποίες νομίζω ότι θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη και από την Eπιτροπή και ενδεχομένως να καταλήξουμε και σε απόφαση του Συμβουλίου σχετικά σύντομα» τόνισε.

«Θέλω να τονίσω και να υπενθυμίσω και πάλι ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε επίπεδο Ευρώπης, η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά δηλαδή, είναι αυτή που πάντα έβαζε φρένο στους Πράσινους και στους Σοσιαλιστές, οι οποίοι επέμεναν να τρέχουμε με ρυθμούς πολύ πιο γρήγορους από αυτούς που ενδεχομένως ο ευρωπαϊκός πρωτογενής τομέας μπορούσε να διαχειριστεί. Αυτά απλά για την αποκατάσταση της τάξης σε σχέση με το πώς τοποθετείται κάθε πολιτική ομάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα ζητήματα αυτά» πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα