Μητσοτάκης: Στεκόμαστε δίπλα στο Ισραήλ – Όλες οι πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση

Διαβάζεται σε 2'
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Με μία ανάρτηση στα αγγλικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός έστειλε ένα μήνυμα αυτοσυγκράτησης και στο Ισραήλ, που εξετάζει νέα επίθεση στο Ιράν.

Μήνυμα αυτοσυγκράτησης και στο Ισραήλ, που εξετάζει νέα επίθεση στο Ιράν, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Ειδικότερα σε ανάρτηση του στα αγγλικά στο X (πρώην twitter), ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: “Καταδικάζω κατηγορηματικά τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ. Κάθε κλιμάκωση είναι απειλή στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Στεκόμαστε δίπλα στο Ισραήλ και παροτρύνουμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση”.

Αντίστοιχη έκκληση αυτοσυγκράτησης είχε απευθύνει η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, λίγη ώρα νωρίτερα μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

“Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια”, ανέφερε σε ανακοίνωση του ο κ.Μαρινάκης και πρόσθεσε με νόημα:

“Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.”

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μητσοτάκης σήμερα το πρωί στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτηση του και πριν ξεκινήσει την ανασκόπηση της εβδομάδας, έκανε λόγο “για εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή, ενώ προανήγγειλε ότι στόχος της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ ήταν η Ελλάδα να δηλώσει με κάθε τρόπο την στήριξη της σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης.

Ενώ την αναγκαιότητα να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η διάχυση των εχθροπραξιών υπογράμμιζε και στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Αποκλιμάκωση βλέπει η Αθήνα

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν πάντως ότι η κατάσταση βαίνει προς αποκλιμάκωση. Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούσαν ειδικότερα μετά το ΚΥΣΕΑ ότι το Ισραήλ σε αυτή τη φάση δεν θα προβεί σε κάποια κίνηση περαιτέρω κλιμάκωσης. Σημείωναν όμως ότι κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια τι θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ, με τη χώρα μας να προσπαθεί να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Σημειωτέον ότι την Τρίτη θα συνεδριάσει εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, κατόπιν εισήγησης του Ζοζέ Μπορέλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα