Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΔΗΣΥ: Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κεντροαριστερά

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΔΗΣΥ: Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κεντροαριστερά
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Μας ενώνουν ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός και η πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς, κοινό μας χρέος να σταθούμε απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης είπε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΝΔ

Με την ευχή να βγει δυνατή από το συνέδριό της η Δημοκρατική Συμπαράταξη σημειώνοντας με νόημα ότι «η χώρα χρειάζεται ισχυρή προοδευτική κεντροαριστερή έκφραση, είναι στοιχείο ισορροπίας» έκλεισε ο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος ξεκινώντας είχε υπογραμμίσει ότι «παρά το γεγονός ότι μεγάλωσα θεωρώντας το κόμμα σας αντίπαλο δέος, βρέθηκα με πολλούς από εσάς στην ίδια μεριά του λόφου τα τελευταία χρόνια. Με πολλούς από εσάς είχα πολύ καλή συνεργασία στην προηγούμενη κυβέρνηση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι έκαναν το ψέμα καριέρα και το διχασμό επάγγελμα. Ο ακραίος λαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συνεχίζει να παρέχει ψεύτικες υποσχέσεις από το μέλλον. Οι δυνάμεις του ακραίου λαϊκισμού λειτουργούν καταστροφικά και επιχειρούν να διχάσουν την κοινωνία να εμφυσήσουν τη μισαλλοδοξία, να συκοφαντήσουν τις προηγούμενες κυβέρνησης και τους θεσμούς όταν γίνονται εμπόδιο στα σχέδιά τους».

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους συνέδρους της ΔΗΣΥ υπογράμμισε ότι «αυτά που μας χωρίζουν είναι λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν. Είναι η πίστη μας στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας. Γι’ αυτό ο κύκλος των σχέσεων των κομμάτων μας πέρασε από την πόλωση στη σύγκλιση. Σήμερα είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να συνεννοηθούμε».

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι για την έξοδο από την κρίση είναι «προϋπόθεση είναι να φύγει το συντομότερο δυνατόν η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά» και πρόσθεσε με νόημα «κοινό μας χρέος είναι να σταθούμε απέναντι στο διχασμό. Να προστατέψουμε τους θεσμικούς αρμούς της χώρας». Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε εμφατικά ότι «όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες και το εθνικό συμφέρον, τα κόμματά μας μπορούν να κάνουν υπερβάσεις. Και αυτό δεν μετριέται με το πρόσκαιρο ζύγι μιας εκλογικής αναμέτρησης αλλά με το ζύγι της ιστορίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα