Μητσοτάκης: Θεμιτός ο προβληματισμός των λαών

Συνάντηση  του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως η Ευρώπη περνά στιγμές δοκιμασίας και πως είναι ευθύνη των μελών της να διαφυλάξουν την ακεραιότητά της

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, τόνισε πως η απόφαση εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε.  ήταν ατυχής, ωστόσο τα μέλη της Ε.Ε οφείλουν να τη σεβαστούν.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: "Αυτές είναι στιγμές δοκιμασίας για την Ε.Ε. Η απόφαση εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε.  ήταν ατυχής, αλλά πρέπει να τη σεβαστούμε.

Τώρα εξαρτάται από τη Βρετανική Κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης από την Ε.Ε.

Αλλά αποτελεί και ευθύνη των υπόλοιπων 27 κρατών - μελών να διαφυλάξουν την ακεραιότητα της Ένωσης.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Αυτό που φάνηκε από το δημοψήφισμα είναι ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία στους Ευρωπαίους πολίτες, που νιώθουν εκτεθειμένοι στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και απειλούμενοι από τη μείωση των εισοδημάτων τους".

Παράλληλα, επισήμανε ότι "Είναι υποχρέωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (E.P.P.) να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, γιατί είναι  προβληματισμοί απόλυτα θεμιτοί.

Την ίδια στιγμή, το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία απέδειξε ότι ο λαϊκισμός δεν αποτελεί απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Είναι υποχρέωση των πολιτικών ηγετών να οδηγήσουμε τα έθνη μας, αλλά και την Ε.Ε., σε μία νέα περίοδο του μετά - λαϊκισμού στην πολιτική".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network