Μομφή για σεξιστική συμπεριφορά στον Λ. Γρηγοράκο ζητά η Αν. Καββαδία

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία EUROKINISSI

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε σχετική επιστολή στον Ν. Βούτση καταγγέλλοντας «αήθη και άκρως προσβλητική επίθεση» από τον βουλευτή της ΔΗΣΥ κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού

Την παρέμβαση του προέδρου Νίκου Βούτση για την απόδοση μομφής για αντικοινοβουλευτική και σεξιστική συμπεριφορά στον βουλευτή της ΔΗΣΥ Λεωνίδα Γρηγοράκου ζητά με επιστολή της η Αννέτα Καββαδία. Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο επεισόδιο που συνέβη κατά την διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού τονίζοντας ότι «δέχθηκα μία αήθη και άκρως προσβλητική επίθεση από τον συνάδελφο της ΔΗΣΥ Λεωνίδα Γρηγοράκο, με εκφράσεις οι οποίες κάθε άλλο παρά προσιδιάζουν με την κοινοβουλευτική ιδιότητα και το ήθος που θα έπρεπε να διέπει τη συμπεριφορά ενός εκλεγμένου εκπροσώπου του ελληνικού λαού».

Η Αν. Καββαδία υπογράμμισε ότι, κατά την διάρκεια φασαρίας την ώρα της παρέμβασης του Κώστα Σκανδαλίδη, ο Λ. Γρηγοράκος της φώναξε «σκάσε ρε τσόκαρο» «με σκαιότατο τρόπο». Η Αν. Καββαδία σημείωσε ότι αντέδρασε έντονα και του επισήμανε «θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον τρόπο που μιλάς», αλλά ο Λ. Γρηγοράκος «συνέχισε να ασχημονεί χειρονομώντας προς το μέρος μου και επιδεικνύοντας μια συμπεριφορά με έντονα σεξιστικά στοιχεία».

«Άκρως υποκριτική» η ανάκληση της προσβολής

Η Αν. Καββαδία χαρακτήρισε «άκρως υποκριτική» την ανάκληση της προσβολής από τον Λ. Γρηγοράκος, καθώς «λίγο αργότερα, με διαρροές προς δημοσιογράφους έδωσε συνέχεια στο θέμα παρουσιάζοντας, μάλιστα, υποτιθέμενο μεταξύ μας διάλογο ο οποίος ουδέποτε διημείφθη». Η Αν. Καββαδία τόνισε ότι «τέτοια κρούσματα σεξιστικού λόγου και λεκτικής βίας εναντίον γυναικών, δεν πρέπει και δε μπορούν να γίνονται ανεκτά από οποιονδήποτε και αν προέρχονται» σημειώνοντας ότι «ο χώρος του Κοινοβουλίου οφείλει να λειτουργεί και παιδευτικά δίνοντας το παράδειγμα και διαμορφώνοντας συμπεριφορές».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προϋπολογισμός 2019: Ανταλλαγές προσβολών με το "καλημέρα"

SHARE:

24Media Network