Μπακογιάννη: Η Ελλάδα πρέπει να μην γίνει το παράδειγμα προς αποφυγή

Μπακογιάννη: Η Ελλάδα πρέπει να μην γίνει το παράδειγμα προς αποφυγή
Atmospher from the third parliamentary voting for the election of the new Greek President, in Athens, Dec. 29, 2014 / , , 29 , 2014 Nikos Libertas / SOOC

"Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει αβλαβώς", τονίζει σε άρθρο της στην εφημερίδα RealNews, η Ντόρα Μπακογιάννη

«Στην κρίσιμη αυτή ώρα, η Ελλάδα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να συνθέσει και να πείσει. Να παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι μιας Ευρώπης, που αλλάζει, όχι το παράδειγμα προς αποφυγή», τονίζει σε άρθρο της στην εφημερίδα RealNews, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, με αφορμή το αυριανό Eurogroup στις Βρυξέλλες, σημειώνει: «Σε αυτή την εθνική διαπραγμάτευση, χωρίς υστερόβουλες σκέψεις, ευχόμαστε όλοι, η κυβέρνηση να τα καταφέρει».

Η κ. Μπακογιάννη προσθέτει: «Στη νέα εποχή, στην οποία εισέρχεται σταδιακά η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα θα πρέπει να μπορεί επιτέλους να παράγει, αντί να στηρίζεται στα δανεικά. Να μη ζούμε με το άγχος του επόμενου “πακέτου στήριξης”, αλλά να έχουμε κάνει οι ίδιοι και εγκαίρως το κουμάντο μας. Γι αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο, που θα πείσει την Ευρώπη ότι δεν προσπαθούμε απλώς να κερδίσουμε χρόνο, ή να αποφύγουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, αλλά ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε βαθιές τομές. ¨οχι επειδή μας το ζητούν, αλλά επειδή καταλαβαίνουμε οι ίδιοι τις εθνικές προτεραιότητες που αφείλουμε να θέσουμε και τις ανάγκες που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία».

Η βουλευτής της ΝΔ καταλήγει: «…η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει “αβλαβώς”».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα