Μπακογιάννη: Κανείς στην Ευρώπη δεν έχει ντέρτι να αποτύχει η κυβέρνηση της αριστεράς

Στιγμιότυπο από την 2η ημέρα της συζήτησης στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Στιγμιότυπο από την 2η ημέρα της συζήτησης στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχάνων, η βουλευτής Α'Αθηνών διεμήνυσε στον παρευρισκόμενο Γιώργο Κατρούγκαλο ότι η Ευρώπη λειτουργεί με κανόνες. Τι είπε για τη στάση που πρέπει να κρατά η Ν.Δ.

“Κανείς στην Ευρώπη δεν έχει ντέρτι να αποτύχει η κυβέρνηση της αριστεράς. Απλώς η Ευρώπη λειτουργεί με κανόνες”, δήλωσε η βουλευτής Α' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Αττικής και Πειραιώς, απαντώντας στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος είχε μιλήσει νωρίτερα.

“Είναι αδιανόητη η λογική ότι μετά από μια εκλογική αναμέτρηση σε μια χώρα, αλλάζουν μονομερώς τα συμφωνηθέντα. Πέρασαν τρεις μήνες για να το καταλάβετε αυτό”, συνέχισε η κ.Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

“Σε ότι αφορά τη Ν.Δ. δεν θα είμαστε η αντιπολίτευση του λαϊκισμού. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Υπεύθυνα θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, εφόσον πορευτεί στη σωστή κατεύθυνση. Αλλά θα είμαστε σκληροί απέναντι σε κάθε κυβερνητική πολιτική που θα αποβαίνει σε βάρος της οικονομίας, των επιχειρήσεων, των ανέργων και της νέας γενιάς.”

Η κ.Μπακογιάννη ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας: “Ξέρω ότι πολλοί είστε με κομμένη την ανάσα, αναμένοντας αν θα υπάρξει η περίφημη συμφωνία. Άκουσα νωρίτερα τον κύριο Κατρούγκαλο, ο  οποίος είπε ότι η συμφωνία καθυστερεί επειδή η κυβέρνηση δεν επιθυμεί νέα υφεσιακά μέτρα. Ουδείς διαφωνεί με αυτό, όμως να ξέρετε κύριε υπουργέ ότι η αργοπορία σας κοστίζει ακριβά στην πραγματική οικονομία  Κάθε πρωί που ξυπνάτε, προσθέτετε ένα τέτοιο μεγάλο βάρος στην πραγματική οικονομία.”

Αμφισβήτησε επίσης την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης λέγοντας: “Η ευαισθησία μας για τον άνεργο δεν μπορεί να εξαντλείται στον τίμιο αγώνα των καθαριστριών διότι 1.300.000 άνεργοι του ιδιωτικού τομέα βιώνουν μια τραγωδία. Κανείς δεν μιλάει για αυτούς. Κανείς δεν αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην εξαγωγή μυαλών στην Ευρώπη. Για την πωλήτρια, την κομμώτρια, την εργάτρια που δεν έχουν συνδικαλιστικό φορέα δεν βλέπω την κυβέρνηση να κόπτεται.”

SHARE:

24Media Network