Μπακογιάννης: Ανακουφίστηκα που δεν θα δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης EUROKINISSI

Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του ο Κώστας Μπακογιάννης για το γεγονός ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν εξασφάλισε αυτή τη φορά άδεια από τις φυλακές.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, βρέθηκε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα και μίλησε για την ανακούφιση που ένιωσε για τη μη χορήγηση άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς και για το μεταναστευτικό-προσφυγικό το οποίο αποτελεί, όπως είπε, εθνικό πρόβλημα. 

Για το θέμα Κουφοντίνα, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ανακουφισμένος από την εξέλιξη της μη χορήγησης άδειας στον εκ των ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν. 

ADVERTISING

Ιδού το απόσπασμα: 

 Επίσης μίλησε και το μέχρι στιγμής έργο στο Δήμο της Αθήνας: 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Εμείς κάναμε και κάνουμε τη δουλειά μας. Πήγαμε και σηκώσαμε το κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων. Σηκώσαμε όμως και ένα μεγάλο περίπτερο που έκλεινε όλη την αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο οποίος είναι ένας από τους πλέον τουριστικούς δρόμους της πόλης. Πήγαμε στο Μετς και ξηλώσαμε εμπόδια, κάποιους παλιούς εγκαταλελειμμένους κάδους ανακύκλωσης που ουσιαστικά είχαν γίνει εστίες βρωμιάς. 

Στη Φωκίωνος Νέγρη έγιναν ήδη παρεμβάσεις όπως και σε πολλές ακόμα περιοχές της πόλης. Όμως όλο αυτό που έγινε και θα γίνεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην Αθήνα είναι το αυτονόητο. Έγινε ολόκληρη συζήτηση επειδή πήγαμε στα Εξάρχεια και καθαρίσαμε την πλατεία. Ξαναλέω: το αυτονόητο κάναμε. Αλίμονο μας αν βγαίνουμε να πανηγυρίζουμε επειδή κάνουμε το αυτονόητο για την πόλη». Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου» που ανακοινώθηκε χθες: «Απευθύνομαι σε όσους αγαπούν, νοιάζονται και πονάνε την Αθήνα. Τι λέμε, λοιπόν; Λέμε πως ό,τι είναι δημόσιο δεν είναι κρατικό. Θέλουμε να ζητήσουμε από όλους τη βοήθειά τους. Να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι στην αλλαγή της πόλης. Η Αθήνα είναι υποχρέωση του Δήμου, του Δημάρχου, είναι όμως δικαίωμα όλων. Υιοθετείστε, λοιπόν, από ένα δρόμο, μία πλατεία, μία παιδική χαρά, μέχρι ένα παγκάκι ή ένα δένδρο. Είτε είστε ίδρυμα, είτε είσαι μια επιχείρηση είτε ένας δημότης της Αθήνας». 

Μιλώντας, τέλος, για το μεταναστευτικό - προσφυγικό ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είναι ένα εθνικό πρόβλημα που απαιτεί μία εθνική λύση. Ουδείς από εμάς δικαιούται να θέλει να βγαίνει για οποιοδήποτε λόγο έξω απ’ την γενικότερη εικόνα. Πρακτικά θα πρέπει να υπάρχει μία δίκαιη και αναλογική κατανομή σε όλη τη χώρα. Δεν μπορεί κάποιες περιοχές της χώρας, τα νησιά, κάποιες συγκεκριμένες γειτονιές της Αθήνας να σηκώνουν όλο το φορτίο και όλο το βάρος. Γιατί πού οδηγούμαστε; Στην Αθήνα οδηγούμαστε ουσιαστικά σε μία γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών. Και από την άλλη έχουμε νησιά, έχουμε τη Μόρια, που είναι σχεδιασμένη για 3.000 ανθρώπους και αυτή τη στιγμή έχει 12.000 - 13.000.» 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κώστας Μπακογιάννης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ομόφωνο "όχι" σε αίτηση για νέα άδεια στον Κουφοντίνα

SHARE:

24Media Network