Μπαλάφας: Συνεργασία με ΠΑΣΟΚ 'αν πάψει να είναι κ@λος και βρακί με τη ΝΔ'

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-19092016-O Υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας στο Ναύπλιο// Γ . Μπαλάφας από την Αργολίδα : Βήμα β Βήμα υλοποιούμε το πρόγραμμα  για την καθημερινότητα του πολίτη
΄΄Το χωροταξικό δεν είναι το μείζον στην αυτοδιοίκηση ΄΄
O Υφυπουργός Εσωτερικών κ Γιάννης Μπαλάφας  ήταν ο  κεντρικός ομιλητής στην προσυνεδριακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου , με την παρουσία και του βουλευτή  κ. Γιάννη Γκιόλα.
Νωρίτερα ο κ. Μπαλάφας , παρουσία  και του κ. Γκιόλα, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία αναφέρθηκε σε θέματα γενικότερης πολιτικής επικαιρότητας , αλλά και σε ζητήματα της αρμοδιότητας του.
 Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο κ Μπαλάφας τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ο προσυνεδριακός διάλογος των ημερών συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και είναι μια καλή ευκαιρία αποτίμησης της προσπάθειας που καταβλήθηκε αυτό το διάστημα.
΄΄Υπάρχουν δυσκολίες, καταλαβαίνουμε τα ζόρια του κόσμου, κατανοούμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και πορευόμαστε με προσοχή. Βήμα- βήμα υλοποιούμε το πρόγραμμα μας , με βάση βέβαια και τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, χωρίς να κάνουμε τίποτα λιγότερο αλλά και τίποτα περισσότερο΄΄ υπογράμμισε ο κ. Μπαλάφας και συμπλήρωσε :
΄΄ Έχουμε το παράλληλο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, τις ρυθμίσεις για τα δάνεια, παρεμβάσεις στους τομείς υγείας, παιδείας, την εξασφάλιση εσόδων από τις τηλεοπτικές άδειες κλπ. Προσπαθούμε να απαλύνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας και να φτάσουμε στο τέλος αυτής της πορείας, στην έξοδο από την κρίση.
                    ΠΕΡΙ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
 Αναφορικά με τα αυτοδιοικητικά θέματα ο κ. Μπαλάφας επισήμανε ότι άμεση προτεραιότητα δεν είναι οι αλλαγές του χάρτη της αυτοδιοίκησης , αλλά οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές και παρεμβάσεις , η εξέταση των σχέσεων στις βαθμίδες της Τ. Α. , η βελτίωση λειτουργίας των δήμων κλπ.
Αν υπάρξουν τροποποιήσεις στο χάρτη των ΟΤΑ θα εξετ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ-19092016-O Υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας στο Ναύπλιο// Γ . Μπαλάφας από την Αργολίδα : Βήμα β Βήμα υλοποιούμε το πρόγραμμα για την καθημερινότητα του πολίτη ΄΄Το χωροταξικό δεν είναι το μείζον στην αυτοδιοίκηση ΄΄ O Υφυπουργός Εσωτερικών κ Γιάννης Μπαλάφας ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην προσυνεδριακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου , με την παρουσία και του βουλευτή κ. Γιάννη Γκιόλα. Νωρίτερα ο κ. Μπαλάφας , παρουσία και του κ. Γκιόλα, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία αναφέρθηκε σε θέματα γενικότερης πολιτικής επικαιρότητας , αλλά και σε ζητήματα της αρμοδιότητας του. Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο κ Μπαλάφας τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ο προσυνεδριακός διάλογος των ημερών συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και είναι μια καλή ευκαιρία αποτίμησης της προσπάθειας που καταβλήθηκε αυτό το διάστημα. ΄΄Υπάρχουν δυσκολίες, καταλαβαίνουμε τα ζόρια του κόσμου, κατανοούμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και πορευόμαστε με προσοχή. Βήμα- βήμα υλοποιούμε το πρόγραμμα μας , με βάση βέβαια και τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, χωρίς να κάνουμε τίποτα λιγότερο αλλά και τίποτα περισσότερο΄΄ υπογράμμισε ο κ. Μπαλάφας και συμπλήρωσε : ΄΄ Έχουμε το παράλληλο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, τις ρυθμίσεις για τα δάνεια, παρεμβάσεις στους τομείς υγείας, παιδείας, την εξασφάλιση εσόδων από τις τηλεοπτικές άδειες κλπ. Προσπαθούμε να απαλύνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας και να φτάσουμε στο τέλος αυτής της πορείας, στην έξοδο από την κρίση. ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Αναφορικά με τα αυτοδιοικητικά θέματα ο κ. Μπαλάφας επισήμανε ότι άμεση προτεραιότητα δεν είναι οι αλλαγές του χάρτη της αυτοδιοίκησης , αλλά οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές και παρεμβάσεις , η εξέταση των σχέσεων στις βαθμίδες της Τ. Α. , η βελτίωση λειτουργίας των δήμων κλπ. Αν υπάρξουν τροποποιήσεις στο χάρτη των ΟΤΑ θα εξετ EUROKINISSI

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στη στάση του ΠΑΣΟΚ στη Διάσκεψη των Προέδρων, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει κοινή πορεία

Πιθανό το ενδεχόμενο κοινής πορείας με το ΠΑΣΟΚ αρκεί “να σταματήσει να είναι κ@λος και βρακί με τη ΝΔ”, εκτίμησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας.

Σχολιάζοντας σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98,0 τη στάση του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων, όπου το κόμμα της αντιπολίτευσης ψήφισε για ΕΣΡ καταδικάζοντας παράλληλα τη στάση της ΝΔ, ο κ.Μπαλάφας δήλωσε ειδικότερα ότι θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνευρεθεί με το ΠΑΣΟΚ, αρκεί η Χαριλάου Τρικούπη να αφήσει το σφιχτό εναγκαλισμό με το φιλελεύθερο χώρο, προσθέτοντας: “Θα βλέπαμε μία κοινή πορεία, αλλά να σταματήσει το ΠΑΣΟΚ να είναι κ@λος και βρακί με τη ΝΔ”.

Αναλυτικότερα,  ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι η ανακοίνωση αυτή "δεν έγινε από την κυβέρνηση και τόνισε ότι η κυβέρνηση είχε υποβάλλει σχέδια προεδρικών διαταγμάτων στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας. Αυτά βγήκαν στην επιφάνεια δεν ξέρω πως, είπε ο κ. Μπαλάφας και φυσικά δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση στον κυβερνητικό σχεδιασμό γιατί δεν έχουν υποβληθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υποβλήθηκαν αρμοδίως μόνο στο ΣτΕ.  Δεν ξέρω πως έγινε η διαρροή. Πρώτα θα τακτοποιηθούν οι δομές και μετά θα γίνει η στελέχωση. Δεν είναι στην άμεση προτεραιότητα τη κυβέρνησης ο ανασχηματισμός. Έχουμε τα ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης".

"Προφανώς θα θέλαμε ένα ΠΑΣΟΚ που θα εγκατέλειπε τους εναγκαλισμούς με τον νεοφιλελευθερισμό, θα βλέπαμε μια κοινή πορεία με συγκλίσεις και συνεργασίες, ένα προοδευτικό μέτωπο απέναντι στον συντηρητικό πόλο. Μακάρι ο χώρος αυτός να κάνει μια στροφή προς αυτήν την πλευρά, το οποίο εγώ προσωπικά χαιρετίζω, με την προϋπόθεση ότι το ΠΑΣΟΚ θα σταματήσει να είναι «κ@λος και βρακί» με τη ΝΔ", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα να συνυπάρξουν ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ, απάντησε "έχουν δει τόσο διαφορετικά πράγματα τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια που γίνονται και καινούρια πράγματα».

SHARE:

24Media Network