Μπαλτάκος: Αν καταψηφιστεί κρίσιμο νομοσχέδιο, θα πάμε αμέσως σε εκλογές

Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των δανειστών είχε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 ο Αντώνης Σαμαράς στο πρωθυπουργικό του γραφείο. Επί τάπητος τέθηκαν οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, τα μέτρα που πρέπει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των δανειστών είχε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 ο Αντώνης Σαμαράς στο πρωθυπουργικό του γραφείο. Επί τάπητος τέθηκαν οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, τα μέτρα που πρέπει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Κλιμακώνονται οι πιέσεις προς τους βουλευτές που διατυπώνουν ενστάσεις για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου. Να εμφανίζονται έτοιμοι να καταψηφίσουν άρθρα του πολυνομοσχεδίου, λέει ο γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου, Τ. Μπαλτάκος.

«Δεν υπάρχει περίπτωση οπισθοδρόμησης και οπισθοχώρησης. Εάν κάποιο νομοσχέδιο, που είναι κρίσιμο και καίριο, όπως το προχθεσινό, δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας μέρα το πρωί θα προκηρυχθούν εκλογές. Όποτε και αν είναι αυτό. Είτε είναι Αύγουστος είτε Χριστούγεννα, αμέσως θα προκηρυχθούν εκλογές... Γι' αυτό και ξαναλέω: να μην παίζει κάποιος με την αποφασιστικότητα του κ. Σαμαρά. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει πίσω» τόνισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ο γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου, Τ. Μπαλτάκος.

Στην ερώτηση εάν υπήρχε κίνδυνος να καταψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και γι΄αυτό προειδoποίησε με εκλογές, είπε: «Δεν νομίζω. Υπήρχαν διάφορες φωνές που ακούγονταν, έγιναν κάποιες παρεμβάσεις στο κείμενο, από αυτά που έλεγαν βουλευτές και ήταν σωστά και ψηφίστηκαν τελικά. Αλλά εκείνοι που έλεγαν ότι δεν ψηφίζουν το ένα ή το άλλο, θα έπρεπε να ξέρουν -και γι' αυτό είπα αυτή τη φράση, όχι μόνο στους δημοσιογράφους, αλλά και ευρύτερα- ότι αν δεν ψηφίσουν, την επόμενη μέρα θα προκηρυχθούν εκλογές. Χωρίς δεύτερη κουβέντα».

Σχολιάζοντας τα επεισόδια της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής είπε ακολούθησε τη γραμμή των ίσων αποστάσεων, κάνοντας λόγο για "δύο άκρα".

"Στο θέμα αυτό απάντησε από την πρώτη στιγμή ο κ. Κεδίκογλου. Και είπε ότι δεν πρέπει να μιλάς για Μελιγαλάδες. Διότι μετά οι άλλοι θα μιλήσουν για Γράμμο και Βίτσι. Είναι η θεωρία των άκρων που λέμε εμείς και είναι πολύ επικίνδυνη. Όταν κανείς ανοίγει την πόρτα και μιλά για τέτοια πράγματα, όπως ο Μελιγαλάς, πρέπει να ξέρει ότι θα υπάρξει απάντηση. Γιατί αυτά δεν είναι τόσο ξεχασμένα, δεν είναι τόσο παλιά", είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χάος στη Βουλή: Βουλευτές της Χρυσής Αυγής έβρισαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network