Μπουτάρης: Ποτέ δεν έκανα δηλώσεις που έθιξαν την Γενοκτονία

O Γιάννης Μπουτάρης
O Γιάννης Μπουτάρης EUROKINISSI

"Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η ανακοίνωση της Παμποντιακής" δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης

Απάντηση στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και η οποία έκανε λόγο για "άθλιες δημόσιες τοποθετήσεις του" σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων, έδωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

"Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Γιατί δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεται. Ποτέ δεν έκανα δηλώσεις που έθιξαν την Γενοκτονία . Εκτός κι αν αναφέρονται σε δηλώσεις μου οι οποίες επίτηδες παραποιήθηκαν και αλλοιώθηκε το νόημά τους, από τους γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους που με συκοφαντούν συστηματικά και διαδίδουν ψέματα", τόνισε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε:

"Εφόσον η Παμποντιακή Ομοσπονδία επιθυμεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη γι’ αυτόν τον λόγο, τότε πράγματι η Δικαιοσύνη μπορεί να κρίνει τις παραποιημένες δηλώσεις μου. Η επίθεση εναντίον μου επανέφερε στη δημοσιότητα την παλιότερη συνέντευξή μου στο σύνολό της και όχι μόνο μια απομονωμένη φράση και ο καθένας μπορεί να την δει ολόκληρη και να κρίνει".

Παράλληλα ο κ. Μπουτάρης σημειώσε πως η ανακοίνωση, του προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και για έναν ακόμη λόγο.

"Οι ποντιακές Ομοσπονδίες γνωρίζουν πολύ καλά τις προσπάθειές μου για την ενότητα του ποντιακού κινήματος και για την ανάδειξη της ποντιακής κληρονομιάς", τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε από τη στιγμή που ανέλαβε δήμαρχος το 2011 εργάστηκε ώστε οι ποντιακές οργανώσεις να βρεθούν μαζί, ξεπερνώντας ιδιοτέλειες ετών, σε κοινές εκδηλώσεις διεκδίκησης.

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της Διοίκησής του εντάχθηκε στο τοπικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης του Δήμου η Εκμάθηση Ποντιακής Διαλέκτου για πρώτη φορά στην χώρας.

"Τέλος, η ανακοίνωση αυτή μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και για έναν τρίτο λόγο. Διότι ήρθε περίπου 10 μέρες μετά την κοινή ανακοίνωση των τριών ποντιακών Ομοσπονδιών που καταδίκαζε την επίθεση εναντίον μου και διαχώριζε τη θέση του ποντιακού κινήματος από τα ακραία στοιχεία που μου επιτέθηκαν. Οπότε, δεν αντιλαμβάνονται τι έρχεται να εξυπηρετήσει και ποιος ο σκοπός της…", κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιάννης Μπουτάρης
SHARE:

24Media Network