Να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες τώρα, κάλεσε εκ νέου ο Γιούνκερ την Τουρκία

Ομιλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018.
Ομιλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018. EUROKINISSI

Νέο χαστούκι του προέδρου της Κομισιόν στην Τουρκία από το βήμα της ελληνικής Βουλής. Επανάλαβε ότι η Τουρκία πράττει παράνομα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, καθώς και ότι δεν αποτελούν απειλή για την Τουρκία οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

"Η Τουρκία συνεχίζει να πράττει παράνομα στον χώρο της ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου" επανέλαβε από το βήμα της ελληνικής Βουλής ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έκανε ειδική μνεία στα ελληνοτουρκικά, το προσφυγικό, αλλά και το Σκοπιανό.

Ο κ.Γιούνκερ υπενθύμισε ότι στη Βάρνα η ΕΕ κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει να πράττει παράνομα στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, και πως πρέπει η Τουρκία να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με Ελλάδα και Κύπρο.

"Στην Τουρκία υπάρχουν δύο Έλληνες φυλακισμένοι, που πρέπει να απελευθερωθούν τώρα. Δεν αποτελούν απειλή για την Τουρκία, δύο Έλληνες στρατιώτες, είναι αστείο να το λέμε αυτό", τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Αναφέρθηκε στο ρόλο της Ελλάδας στη διαχείριση του προσφυγικού (τον κ.Γιούνκερ συνόδευε άλλωστε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος). Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι οι υπόλοιπες χώρες έχουν υποχρέωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα για το προσφυγικό και σχολίασε: "Άλλη χώρα αν ήταν στη θέση της Ελλάδας, δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τόσα πολλά προβλήματα μαζί"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιούνκερ, Τουρκία, Έλληνες στρατιωτικοί
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μήνυμα Γιούνκερ για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο: Μαζί θα γυρίσουμε σελίδα

Γιούνκερ: Να τηρήσουν οι Ευρωπαίοι τις δεσμεύσεις τους για το χρέος

Ο Γιούνκερ στην Αθήνα

ADVERTISING

SHARE: