Γιούνκερ: Η Τουρκία, όπως είναι, δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ

Γιούνκερ: Η Τουρκία, όπως είναι, δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ
Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν -Κλοντ Γιούνκερ AP

Ελλάδα και Κύπρος έχουν το Διεθνές Δίκιο με το μέρος τους, υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν

“Η Τουρκία συμπεριφέρεται ως χώρα που δεν θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης“, υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξή του στο euronews, μάλιστα, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως “όπως είναι τώρα, η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, τονίζοντας παράλληλα πως η συμπεριφορά της απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία, δεν είναι αποδεκτή.

Ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν τέθηκε κατά των κυρώσεων, υπογράμμισε ωστόσο ότι θα πρέπει να καταστεί σαφές στο ΝΑΤΟ και στην Τουρκία, ότι η συμπεριφορά της δεν είναι συμπεριφορά σύμμαχης χώρας, ενώ σχετικά με τις τουρκικές αξιώσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ υπογράμμισε πως Ελλάδα και Κύπρος έχουν το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος τους.

Ερωτηθείς για τον διχασμό που επήλθε στην ΕΕ σχετικά με το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ο Γιούνκερ ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διχασμένη και χωρίς την επιρροή του Ερντογάν σε αυτό το ζήτημα και πως θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι εάν συνεχίσει έτσι η πόρτα της Ευρώπης δεν είναι ανοιχτή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα