Ναι σε συνάντηση Σαμαρά - Τσίπρα. Όχι σε Βενιζέλο, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΑΘΗΝΑ-18-6-2012-ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ  ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΑΘΗΝΑ-18-6-2012-ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Τι είπε ο Πάνος Σκουρλέτης στην καθιερωμένη άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Ο Πάνος Σκουρλέτης στην καθιερωμένη άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να μπει στην λογική μιας τριμερούς συνάντησης αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τονίζοντας πως αν είναι ο κ. Βενιζέλος θα έχει άλλη μορφή.

Του Αντώνη Αντζολέτου

"Ναι" επί της αρχής και με δεδομένες τις απόψεις που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του χρέους για μία συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα αποφαίνεται η Κουμουνδούρου, με αφορμή τα δημοσιεύματα που θέλουν τον κ. Σαμαρά να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσουν.

Στην Κουμουνδούρου πάντως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τυπου Πάνου Σκουρλέτης παίρνουν αποστάσεις από μία τριμερή συνάντηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι "αν είναι και ο κ. Βενιζέλος θα έχει άλλη μορφή. Είναι εντελώς διαφορετικό αν τον καλέσει μόνο ο κ. Σαμαράς και είμαστε ανοιχτοί...Δεν μπαίνουμε στη λογική, όμως μιας τριμερούς συνάντησης".

Ο κ. Σκουρλέτης υπενθύμισε ότι στη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια ο κ. Τσίπρας  είχε καταθέσει δυο αιτήματα για να υπάρξει έδαφος ελάχιστης συννενόησης.  "Δεν έγιναν αποδεκτά. Δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικής συνεννόησης" επανέλαβε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι " Ο λαός έχει να διαλέξει σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια. Αν γίνεται για εξεύρεση συνενόχων δεν θα έχει μικρό αντίκρισμα. Αν γίνει για να πάμε σε συνάντηση πολιτικών  αρχηγών μπορεί να είναι και θετικό".

Ο εκπρόσωπος Τύπου επεσήμανε πως  "περιθώριο συνεννόησης για ζητήματα που αφορούν το χρέος και έξοδο από την κρίση δεν υπάρχουν.

Ο κ. Σκουρλέτης συμπλήρωσε επίσης πως "αν μια τέτοια συνάντηση γίνεται για την αναζήτηση συνενόχων θα έχει πολύ μικρό όφελος. Αν πρόκειται για μια συνάντηση που θα αποτελέσει ένα ενδιάμεσο βήμα για να πάμε σε μια συνάντηση πολιτικών αρχηγών έτσι όπως το περιγράψαμε μπορεί να είναι και θετικό".

Τι αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ                   

«Τους τρόμαξε τόσο πολύ ένα δημοσίευμα, που δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους απέναντι στην ισχύ των επιχειρημάτων;».

Αυτό ανέφεραν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, με αφορμή την αναφορά του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη, ο οποίος απέρριψε το ενδεχόμενο να γίνει τριμερής συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου- Τσίπρα, λέγοντας ότι επικεφαλής της κυβέρνησης είναι ο πρωθυπουργός και διερωτώμενος τι είδους σχήμα συνάντησης θα είναι με την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιες πηγές του ΠΑΣΟΚ προσέθεταν ότι «ούτως ή άλλως, ο κ. Βενιζέλος ακόμα περιμένει από τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει και είχε αποδεχτεί, την ημέρα εορτασμού της επετείου της Δημοκρατίας στη Βουλή, προκειμένου να συναντηθούν για να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς
SHARE:

24Media Network