Νάιτζελ Φάρατζ προς Τσίπρα: 'Βγάλε την Ελλάδα από το ευρώ, με το κεφάλι ψηλά'

Νάιτζελ Φάρατζ προς Τσίπρα: 'Βγάλε την Ελλάδα από το ευρώ, με το κεφάλι ψηλά'

Η ομιλία του Νάιτζελ Φάρατζ του βρετανικού UKIP στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο και η επίθεση προς στον Έλληνα πρωθυπουργό (Vid)

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τάχθηκαν οι αρχηγοί των ευρωσκεπτικιστικών UKIP και του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής μετά τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη, λέγοντας πως το ευρώ "είναι ζουρλομανδύας λιτότητας".

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, χαρακτήρισε "γενναία την απόφαση της Ελλάδας" για δημοψήφισμα και, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον κάλεσε "να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ με το κεφάλι ψηλά".

Ο αρχηγός του UKIP υποστήριξε ότι "υπάρχει μία ασυμβίβαστη πολιτισμική διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, μεταξύ του Βορρά και του Νότου".

"Το ευρωπαϊκό σχέδιο αρχίζει να πεθαίνει", διαπίστωσε ο Φάρατζ, "υπάρχει καινούριο Τείχος του Βερολίνου και λέγεται ευρώ".

"Θα ήταν τρέλα, κύριε, να συνεχίσετε σε αυτήν την πορεία. Η Ελλάδα στάθηκε πολύ γενναία, και αυτοί οι άνθρωποι δεν θα σας δώσουν τίποτε παραπάνω" συνέχισε ο αρχηγός του UKIP και κατέληξε: "ειλικρινά, εάν έχετε το κουράγιο, πρέπει να βγάλετε τον ελληνικό λαό από την Ευρωζώνη με το κεφάλι ψηλά".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: grexit
SHARE:

24Media Network