Νάσος Ηλιόπουλος: "Δεν είμαστε περαστικοί από αυτήν την πόλη"

Ο υποψήφιος δημάρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος
Ο υποψήφιος δημάρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος EUROKINISSI

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας μίλησε σε πολίτες στην πλατεία Αμερικής, ασκώντας δριμεία κριτική στη διοίκηση Καμίνη.

«Η Αθήνα έχει πάρα πολλά προβλήματα αλλά και πάρα πολλές δυνατότητες. Όμως μέχρι τώρα, ο δήμος δεν είχε έναν στρατηγικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων» , τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας απόψε σε πολίτες της 6ης Δημοτικής Κοινότητας, στην πλατεία Αμερικής.

Ο κ. Ηλιόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», έχει ξεκινήσει συναντήσεις σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, «για να ακούσουμε όσους και όσες συμπορεύτηκαν τόσα χρόνια στους αγώνες και τα κινήματα της πόλης, αλλά και τους νέους φίλους και φίλες, τις Αθηναίες και τους Αθηναίους» όπως είπε.

«Ο καλύτερος δήμαρχος, η καλύτερη δημοτική αρχή που μπορεί να υπάρξει, δεν μπορούν ν' αλλάξουν την πόλη αν δεν συμμετέχουν ενεργά οι πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Ανοιχτής Πόλης», άσκησε δριμύτατη κριτική στη διοίκηση Καμίνη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν έχει αξιοποιήσει σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία για απαλλοτριώσεις, έργα και παρεμβάσεις, που θα αναβάθμιζαν την ποιότητα ζωής στις γειτονιές της Αθήνας, γιατί, όπως είπε «επέλεξε για πολιτικούς λόγους να μη συνεργάζεται με την Περιφέρεια Αττικής και άλλους φορείς».

ADVERTISING

Αναφερόμενος στην ασφάλεια, είπε ότι προϋπόθεση είναι να υπάρχει σωστός φωτισμός παντού. Όμως, «όλο το 2018, ο δήμος έκανε μηδέν ευρώ έργο στον τομέα αυτό» όπως και «στο πράσινο, όπου με την τελευταία αναθεώρηση μπήκε στον προϋπολογισμό ένα κονδύλι 11.000 ευρώ».

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό ύψους 7, 6 εκατομμυρίων ευρώ του δήμου για το κτιριακό. «Θα διαθέσει 7,6 εκατομμύρια ευρώ για να προσλάβει έναν σύμβουλο, να κάνει real estate με τα ακίνητα του δήμου. Θα μπορούσε να προσλάβει 300 επιστήμονες και να σχεδιάσουν την αξιοποίηση αυτής της ακίνητης περιουσίας για κοινωνική χρήση (παιδικούς σταθμούς, χώρους πρασίνου, κοινωνική κατοικία κ.ά.), υπογράμμισε.

SHARE:

24Media Network