ΝΔ: Από τη 'Συμφωνία αλήθειας' στο 'Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα'

ΝΔ: Από τη 'Συμφωνία αλήθειας' στο 'Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα'

Οι στοχεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη φετινή ΔΕΘ. Οι διαφορές με τον στόχο της περσινής ΔΕΘ

Πέρσι ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν να δώσει πολιτικό περιεχόμενο στο αίτημά του για εκλογές και να το στηρίξει αναδεικνύοντας ότι διαθέτει αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Αυτό το ρόλο επιτελούσε η «Συμφωνία Αλήθειας». Φέτος ο πρόεδρος της ΝΔ σε διαφορετικές συνθήκες πια, αλλά με την πολιτική αλλαγή που επαγγέλλεται, πάντα παρούσα στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου και της αντιπαράθεσης με το Μαξίμου, επιφορτίζεται με το καθήκον να αντιτάξει ένα συνολικό κυβερνητικό και εθνικό αφήγημα με πειστικότητα κόντρα στο αφήγημα του πρωθυπουργού ότι τα «χειρότερα είναι πίσω μας».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο γεννήθηκε το σύνθημα «Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα» που είναι το κεντρικό μότο με το οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή για να παρουσιάσει το δικό του όραμα για το μέλλον της Ελλάδας από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μέχρι στιγμής ωστόσο οι συνεργάτες του κρατούν επτασφράγιστο μυστικό όχι μόνο τις λεπτομέρειες της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και τον καμβά με τον οποίο θα πλαισιώσει τις προτάσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δεχτεί εισηγήσεις –άγνωστο αν θα τις ακολουθήσει μέχρι τέλους- η ομιλία του το Σάββατο να μην αναλωθεί στην κριτική προς την κυβέρνηση αλλά να δομηθεί κυρίως πάνω στο γαλάζιο «θετικό αφήγημα» για τη χώρα και την ευθεία κριτική του για τις κυβερνητικές επιλογές να την κρατήσει για τη συνέντευξη τύπου της Κυριακής.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όπως έχει ξαναγράψει το Νews 24/7 τα δύο σημεία κλειδιά του σχεδίου που θα παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ θα αποτελέσουν οι προτάσεις του για τη μείωση της φορολογίας και οι πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Είναι άλλωστε από τα δύο βασικά ερωτήματα, στα οποία θα επιχειρήσει να δώσει τις δικές του απαντήσεις σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, από τις ως τώρα τοποθετήσεις του, έχει προϊδεάσει ότι θα κάνει.

Επιπλέον όλα δείχνουν ότι στις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη δεν είναι να εστιάσει αποκλειστικά στην οικονομία αλλά να δώσει και ένα συνολικό πολιτικό  αφήγημα για την έξοδο από την κρίση που θα αναδεικνύει με όρους επόμενης μέρας τις ιδεολογικές και πολιτικές του διαφορές από το ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως όμως στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να εμφανιστεί με όρους υπεροχής έναντι του πρωθυπουργού ως προς την επικράτηση της «μεταρρυθμιστικής ατζέντας» και της δυνατότητάς του να την υπηρετήσει αποτελεσματικά και με συνέπεια έναντι του Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο η κριτική της ΝΔ εστιάζεται στο ότι «δεν μπορεί να φορέσει το κοστούμι του σοβαρού πρωθυπουργού».

SHARE:

24Media Network