ΝΔ: Ετοιμάζει αντεπίθεση στις κυβερνητικές επιθέσεις για τους 'παραιτηθείτε'

ΝΔ: Ετοιμάζει αντεπίθεση στις κυβερνητικές επιθέσεις για τους 'παραιτηθείτε'

Πως ερμηνεύει τη στοχοποίησή της από την κυβέρνηση ως υποκινητών των «παραιτηθείτε» και πως αντιδρά η Συγγρού

Επιχείρηση πόλωσης από μεριάς κυβέρνησης βλέπουν στη Συγγρού με αφορμή τη στοχοποίηση της ΝΔ ως υποκινητή και οργανωτή των «παραιτηθείτε» και σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκης πρόκειται για κεντρική επιλογή του Μαξίμου προκειμένου να ξεφύγει από τα αδιέξοδα της πολιτικής του.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη πάντως συνεχίζουν να βρίσκονται σε φάση αποκρυπτογράφησης των προθέσεων της κυβέρνησης γι’ αυτή την επίθεση που ξεκίνησε με κεντρικό πρόσωπο το Νίκο Φίλη και οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις από πλευράς Συγγρού έκαναν λόγο για «πανικό» και «αγωνία» της κυβέρνησης που οδηγούν σε κυβερνητικές πρακτικές που κινούνται στα όρια του συντάγματος.

Στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ διατείνονται ότι δεν σκοπεύουν να εμπλακούν σ’ αυτή την ατζέντα της πόλωσης με τα χαρακτηριστικά τουλάχιστον που θέλει να προσδώσει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ωστόσο είναι έτοιμοι να σηκώσουν το γάντι γενικεύοντας την αντιπαράθεση και καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για επίδειξη αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η ΝΔ δεν περιορίζεται μόνο στις δηλώσεις υπουργών κατά της συγκέντρωσης της Τετάρτης στο σύνταγμα, αλλά θα γενικεύσουν σε σειρά πρακτικών της κυβέρνησης που κατά την αξιωματική αντιπολίτευση υποδηλώνουν «καθεστωτική νοοτροπία» του ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταία στο στόχαστρο της ΝΔ μπαίνει και το θέμα της συστηματικής απουσίας των υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα ενταχθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ενώ για σήμερα το μεσημέρι η Συγγρού έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστα Τσιάρα.

Σε ότι αφορά αυτή καθ’ αυτή τη θέση της ΝΔ για τη συγκέντρωση της Τετάρτης των «παραιτηθείτε» στη Συγγρού τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία ανάμειξη ή εμπλοκή επισημαίνοντας παράλληλα ότι «κάθε πολίτης θα κάνει αυτό που πιστεύει και όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε υποχρέωση να ακούμε τους πολίτες».

Πάντως πλειάδα στελεχών και αρκετοί βουλευτές της ΝΔ στις μεταξύ τους συζητήσεις δείχνουν διάθεση συμμετοχής ενώ ορισμένα πιο προβεβλημένα στελέχη δεν διστάζουν να πουν ότι θα συμμετείχαν αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος να το αξιοποιήσει η κυβέρνηση για να επιτεθεί στη ΝΔ ως δύναμη υποκίνηση «κινημάτων κατσαρόλας».

SHARE: