ΝΔ: Fake news του Μαξίμου για το άνοιγμα λογαριασμών και το πόθεν έσχες βουλευτών

ΝΔ: Fake news του Μαξίμου για το άνοιγμα λογαριασμών και το πόθεν έσχες βουλευτών
Νέα Δημοκρατία, Κεντρικά Γραφεία Eurokinissi

Στα περί καταψήφισης της δυνατότητας άρσης του τραπεζικού απορρήτου βουλευτών που ελέγχονται για τα πόθεν έσχες τους απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Για fake news του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στην κατηγορία περί καταψήφισης της δυνατότητας άρσης του τραπεζικού απορρήτου βουλευτών που ελέγχονται για τα πόθεν έσχες τους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αφενός σημειώνει ότι αυτό που υποτίθεται ψηφίστηκε χθες είναι νόμος του κράτους ήδη από το 2014, δηλαδή επί κυβέρνησης ΝΔ και αφετέρου υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία ουσιαστικά παγώνει τον έλεγχο των πόθεν έσχες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δηλαδή μέχρι την τυπική λήξη της θητείας του.

“Στα fake news το Μαξίμου έχει γίνει πια πρωταθλητής. Αυτό απέδειξε η απύθμενης θρασύτητας ανακοίνωση της κυβέρνησης που εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία ότι δήθεν καταψήφισε την χορήγηση της δυνατότητας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να άρει το τραπεζικό απόρρητο βουλευτών που ελέγχονται για τα πόθεν έσχες τους” αναφέρει ειδικότερα σε ανακοίνωση του το Μοσχάτο.

“Το Μαξίμου λέει εν γνώσει του ψέματα και επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες. Όσα, υποτίθεται ότι νομοθετήθηκαν χθες, ειναι νόμος του κράτους ήδη από το 2014 επί κυβέρνησης ΝΔ. Και το μόνο κόμμα που καταψήφισε τότε τη ρύθμιση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν είναι όμως μόνο αυτο. Η χθεσινή, πολιτικά υστερόβουλη τροπολογία θεσπίζει μια νέα διαδικασία που επί της ουσίας παγώνει τον ουσιαστικό έλεγχο των Πόθεν Έσχες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, δηλ μέχρι την τυπική λήξη της θητείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ” σημειώνει η ΝΔ και καταλήγει: “Ας μην τρέφουν, όμως, αυταπάτες: ο έλεγχος θα γίνει από την επόμενη βουλή και θα είναι εξονυχιστικός.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα