ΝΔ για ΕΣΡ: Να δεσμευθεί ο Τσίπρας ότι δε θα είναι μόνο τέσσερις οι άδειες

ΝΔ για ΕΣΡ: Να δεσμευθεί ο Τσίπρας ότι δε θα είναι μόνο τέσσερις οι άδειες
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής "Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς Έρευνας και Διάσωσης", την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016. . Eurokinissi

Ζητά ακόμη πλήρη κατάργηση του νόμου Παππά και υπερκομματική στελέχωση του ΕΣΡ για να παράσχει συναίνεση στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων. Δυσφορία της Πειραιώς για τη συναινετική στάση του ΠΑΣΟΚ

Τη δημόσια δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα εγκαταλείψει οριστικά το σχέδιό της για τη χορήγηση μόνο τεσσάρων αδειών έθεσε η ΝΔ ως απαραίτητη προϋπόθεση για να παράσχει στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων τη συναίνεσή της στη συγκρότηση ΕΣΡ.

«Πρέπει να δεσμευτεί ο κ. Τσίπρας πως οι άδειες δεν θα είναι μόνο τέσσερις» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή ενόψει της αυριανής Διάσκεψης των Προέδρων για τη συγκρότηση ΕΣΡ. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να μπει καν στη συζήτηση για την στελέχωση του ΕΣΡ εάν ο πρωθυπουργός δεν τελειώσει οριστικά το θέμα. «Δεν θα μπούμε σε παζάρι προσώπων αν δεν διευθετηθούν πρώτα ζητήματα αρχής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Η ΝΔ έθεσε και δύο ακόμη όρους για την παροχή της συναίνεσής της. Συγκεκριμένα, ζήτησε να καταργηθεί το σύνολο του νόμου Παππά και να κατατεθεί υπερκομματική πρόταση από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων. «Είναι σειρά της κυβέρνησης να διανύσει την απόσταση που της αναλογεί ώστε να μην υπάρξει νέα εμπλοκή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΓΓ της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας.

Η ΝΔ δεν έκρυψε, όμως, και τη δυσφορία της αναφορικά τη στάση του ΠΑΣΟΚ που υπερψήφισε την πρόταση του Νίκου Βούτση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ αλλά και τις τροπολογίες της κυβέρνησης με τις οποίες μεταφέρονται αρμοδιότητες από την κυβέρνηση στο ΕΣΡ για τη διενέργεια του διαγωνισμού, για τον αριθμό των αδειών και για την τιμή εκκίνησης του τιμήματος. «Δεν ξέρω αν άλλα κόμματα έχουν βρει κοινό τόπο με τον κ. Παππά. Εντύπωση μας δημιούργησε και εμάς η στάση του ΠΑΣΟΚ…» είπε ο κ. Δένδιας ερωτηθείς σχετικά με τη συναινετική στάση που επιδεικνύει το ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα