ΝΔ για Πόθεν Έσχες: “Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά”

ΝΔ για Πόθεν Έσχες: “Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά”
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,αναχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου για την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε,μετά την ορκωμοσία της Κυβέρνησης,Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ψηλά κρατάει η ΝΔ το θέμα του Πόθεν Έσχες και την φερόμενη εμπλοκή δύο υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Σκληρή επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό

«Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε» αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ και τονίζει ότι δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή στη συγκάλυψη, στη διαφθορά και στη διαπλοκή.

«Διαφάνεια παντού» προσθέτει και αφού σημειώνει ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο», διατυπώνει τα εξής ερωτήματα: «Υπάρχουν – ναι ή όχι – υπουργοί του που υπέβαλαν προβληματικά “πόθεν έσχες”; Πόσα εκατομμύρια έκρυβε ο καθένας από αυτούς και γιατί τα έκρυβε; Τι βρίσκεται πίσω από τις σκοτεινές αυτές υποθέσεις;»

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ο κ. Τσίπρας  δεν μπορεί να σιωπά άλλο. Υπάρχουν -ναι ή όχι;-υπουργοί του που υπέβαλαν προβληματικά “πόθεν έσχες”;

Πόσα εκατομμύρια έκρυβε ο καθένας από αυτούς και γιατί τα έκρυβε; Τι βρίσκεται πίσω από τις σκοτεινές αυτές υποθέσεις;

Το δήθεν  ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ  κατέρρευσε. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή στη συγκάλυψη, καμία ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Διαφάνεια παντού».

Η απάντηση της κυβέρνησης

Απώλεια αυτοελέγχου λόγω των προβλημάτων στο εσωτερικό της ΝΔ καταλογίζει η κυβέρνηση στην αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή ανακοίνωση για το «πόθεν έσχες».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζει ότι η ανακοίνωση της ΝΔ δεν αποτελεί επίθεση κατά της κυβέρνησης. «Είναι ευθεία επίθεση στο αρμόδιο θεσμικό όργανο της Βουλής. Όργανο στο οποίο συμμετέχει στέλεχος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί», τονίζει και σημειώνει: «Στην προσπάθειά τους να στρέψουν την ατζέντα μακριά από τα εσωτερικά τους προβλήματα και τις έριδες των υποψήφιων αρχηγών, χάνουν τον αυτοέλεγχό τους».

«Ας σταματήσουν να υποκρίνονται και ας εμπιστευτούν τους θεσμούς στους οποίους και οι ίδιοι συμμετέχουν. Η διαφάνεια εξασφαλίζεται μόνο όταν αυτοί λειτουργούν», προσθέτει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ανταπάντηση της ΝΔ

Με μία σύντομη ανακοίνωση ανταπάντησε η Συγγρού στην κυβέρνηση:

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.

Η διαφάνεια απαιτεί ονόματα.

Και βέβαια αποφάσεις του Πρωθυπουργού.

Εδώ και τώρα!».

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην κυβερνητική εκπρόσωπο έσπευσε να απαντήσει και ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Η κυρία Γεροβασίλη, καλά θα κάνει να ασχολείται με τα του οίκου της Κυβέρνησης που εκπροσωπεί και όχι με τη Νέα Δημοκρατία, που σε όλη την πορεία της υπηρέτησε τη δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία των θεσμών.  Ας αναζητήσει ποιοι και με ποιον τρόπο εξαέρωσαν το υποτιθέμενο “ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς και ας ενημερώσει, καλύτερα, τον Ελληνικό λαό για τις σοβαρές επιφυλάξεις επί δεκάδων διατάξεων του υπό ψήφιση πολυνομοσχεδίου που διατύπωσε η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής. Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται μαθήματα ήθους και διαφάνειας από κανέναν. Πόσο μάλλον από μια Κυβέρνηση που επιλέγει το δρόμο της συγκάλυψης και χάνεται στα σκοτεινά μονοπάτια των κρυμμένων “πόθεν έσχες”».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα