ΝΔ για Σπίρτζη: Ο κυβερνητικός θίασος συνέχισε και σήμερα την παράστασή του

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ, Καθηγητή Γιάννη Α. Μυλόπουλου "Ταβ¦αν της ανάπτυξης. Η διέξοδος στους νεοφιλελεύθερους μονόδρομους" την Τετάρτη 11 Μαϊου 2016 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα. 
Για το βιβλίο μίλησαν οι: Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, 
Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Επισκέπτης Καθηγητής Επικοινωνίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ναπολέων Μαραβέγιας, Αν. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ, Καθηγητή Γιάννη Α. Μυλόπουλου "Ταβ¦αν της ανάπτυξης. Η διέξοδος στους νεοφιλελεύθερους μονόδρομους" την Τετάρτη 11 Μαϊου 2016 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα. Για το βιβλίο μίλησαν οι: Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Επισκέπτης Καθηγητής Επικοινωνίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ναπολέων Μαραβέγιας, Αν. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, από τη ΝΔ, που κάνει λόγο για "κυβέρνηση, που δεν έχει αξιοπιστία, να φέρει εις πέρας τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η οικονομία"

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κυβερνητικός θίασος συνέχισε και σήμερα την παράστασή του.

Ο κ. Σπίρτζης, επιλογή του πρωθυπουργού, καταγγέλλει τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα, επίσης επιλογή του πρωθυπουργού, για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Και οι δύο παραμένουν στη θέση τους!

Ένα είναι βέβαιο: ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει την αξιοπιστία να φέρει εις πέρας τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η οικονομία».

Σπίρτζης: Το ΤΑΙΠΕΔ δεν διαφυλάσσει το δημόσιο συμφέρον

«Το ΤΑΙΠΕΔ δεν διαφυλάσσει το δημόσιο συμφέρον, δεν το νοιάζει η δημόσια περιουσία, το μόνο που το νοιάζει είναι να πουλήσει..» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Είναι τραπεζικά στελέχη τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ και όταν ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους θα γυρίσουν στις τράπεζες» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης επέμεινε ότι οι αστικές συγκοινωνίες δεν είναι για ιδιωτικοποίηση και επανέλαβε οτι χρέος της κυβέρνησης είναι ο εξορθολογισμός τους. «Έχουμε χρέος να εξορθολογίσουμε τον χώρο των συγκοινωνιών. Είχαμε μεγάλες σπατάλες, η διαχείριση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν επιεικώς απαράδεκτη» επισήμανε.

Νέο τοπίο στην ελληνική τηλεόραση

Για «νέο τοπίο στην ελληνική τηλεόραση, με κανάλια που θα λειτουργούν νόμιμα και με συγκεκριμένη δεοντολογία» έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αδειοδότηση στο τέλος Αυγούστου και το φθινόπωρο να υπάρχει νέο τοπίο στην ελληνική τηλεόραση. «Από τις 11 υποψηφιότητες που υπάρχουν όσοι πληρούν τα κριτήρια θα περάσουν στη δεύτερη φάση και όσοι θα δώσουν τα περισσότερα χρήματα θα πάρουν άδεια, με τελευταίο κριτήριο το τίμημα. Προαπαιτούμενα είναι η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές» αποσαφήνισε.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τον αριθμό των αδειών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «πάμε να φέρουμε τη νομιμότητα και να βαθύνουμε τη δημοκρατία. Το κοινοβούλιο αποφάσισε για τα κανάλια και όχι ο κ. Παππάς» για να προσθέσει: «θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει (τις κριτικές) αν είχαμε συναλλαγές με καναλάρχες, τράπεζες κλπ. Τότε κανείς δεν θα μας κατηγορούσε».

Επίσης, ο υπουργός Μεταφορών επισήμανε πως «οι υπάρχοντες σταθμοί λειτουργούν χωρίς νομικό πλαίσιο, ενώ τώρα έχουμε υπουργική απόφαση για ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων ανά ειδικότητα... Είναι τραγικό ότι οι υπάρχοντες σταθμοί έχουν προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης και δεν θέλουν ελάχιστο αριθμό τεχνικών και δημοσιογράφων».

Σε ό,τι αφορά την επιστολή του επίτροπου Γκ. Έτινγκερ υποστήριξε ότι «έγινε καταγγελία και λόμπινγκ συγκεκριμένων συμφερόντων στις Βρυξέλλες», σημειώνοντας πάντως, πως η Επιτροπή κάνει άριστα τη δουλειά της. «Έχουμε καλή συνεργασία και με την Επιτροπή και με την Κομισιόν» σημείωσε.

«Ότι καταγγελία και να κάνουν εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μην προστατέψουμε την ανεξαρτησία των ρυθμιστικών Αρχών» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE: