Η πολιτική ηγεσία για τον θάνατο του Θεόδωρου Νικολαΐδη

Η πολιτική ηγεσία για τον θάνατο του Θεόδωρου Νικολαΐδη

Τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του ιδρυτή της εφημερίδας "Φως των Σπορ" εκφράζουν πολιτικά κόμματα και στελέχη της κυβέρνησης

Τη θλίψη τους για τον θάνατο του ιδρυτή κι εκδότη της ιστορικής εφημερίδας "Φως των Σπορ", Θεόδωρου Νικολαΐδη, εκφράζει η πολιτική ηγεσία.

Βασιλειάδης: Ο γνησιότερος εκφραστής της αθλητικής δημοσιογραφίας

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«O Θεόδωρος Νικολαϊδης υπήρξε ο γνησιότερος εκφραστής της αθλητικής δημοσιογραφίας έτσι όπως αυτή θα πρέπει διαχρονικά να ασκείται πέρα από κάθε οπαδική προτίμηση. Ιδρυτής της μακροβιότερης αθλητικής εφημερίδας «Φως των Σπορ» κατάφερε μέσα από τις σελίδες της να συνδυάσει την αγάπη του για την ομάδα του Ολυμπιακού με την προβολή του αθλητικού γίγνεσθαι της χώρας από το μεγαλύτερο ως το μικρότερο σπορ. Υπήρξε συνεπής στις αξίες του από τη στιγμή που ξεκίνησε την αθλητική δημοσιογραφία μέχρι σήμερα. Το «Φως των Σπορ» με τη δική του καθοδήγηση άνδρωσε γενιές και γενιές διδάσκοντας πως εκείνο που προέχει στον αθλητισμό είναι να σέβεσαι τον αντίπαλο. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΝΔ: Η δημοσιογραφία χάνει ένα από τα εκλεκτότερα μέλη της

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του συναδέλφου και ιδρυτή της εφημερίδας «Φως των Σπορ» Θεόδωρου Νικολαΐδη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και ιδρυτή της εφημερίδας ”Φως των Σπορ” Θεόδωρου Νικολαΐδη.

Η δημοσιογραφία χάνει ένα από τα εκλεκτότερα μέλη της. Χάνει έναν συνάδελφο που, μέχρι το τέλος της ζωής του, παρέδιδε μαθήματα ήθους, εντιμότητας, αξιοπρέπειας και αρχών.

Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης, ο οποίος υπήρξε προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τήρησε με απόλυτο σεβασμό τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και με τη στάση του κέρδισε την εκτίμηση όλων των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων. 

Η εφημερίδα “Φως των Σπορ” ήταν για δεκαετίες το μεγάλο σχολείο της ελληνικής δημοσιογραφίας. Σε αυτήν εργάστηκαν κορυφαίοι δημοσιογράφοι, που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία από το αθλητικό ρεπορτάζ.

Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέθανε ο εκδότης της εφημερίδας 'Φως των Σπορ', Θεόδωρος Νικολαΐδης

SHARE: