ΝΔ: Η Παπακώστα να ονομαστεί υπουργός Προστασίας του Ρουβίκωνα

ΝΔ: Η Παπακώστα να ονομαστεί υπουργός Προστασίας του Ρουβίκωνα
Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου Eurokinissi

Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη πως είναι δικαίωμα του πολίτη να ζητά από αστυνομικό με πολιτικά την ταυτότητα του

Εκ δεξιών επιτέθηκε στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δηλώσεις της πως είναι δικαίωμα του πολίτη να ζητά από αστυνομικό με πολιτικά την ταυτότητα του και με στόχο την αποδόμηση κάθε προσπάθειας της κυβέρνησης Τσίπρα να απευθυνθει και σε ένα πιο κεντρώο και “συντηρητικό” ακροατήριο.

«Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα», σχολίασε ειρωνικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι η κ.Παπακώστα μιλώντας σήμερα νωρίτερα στο Open ερωτηθείσα για το περιστατικό στου Ζωγράφου όπου μέλη του Ρουβίκωνα ζήτησαν από αστυνομικούς με πολιτικά να επιδείξουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες, απάντησε πως είναι δικαίωμα του πολίτη να ζητά από αστυνομικό με πολιτικά την ταυτότητά του.

Η ΝΔ θέλει να κρατά ψηλά στην ατζέντα της τα θέματα νόμου και τάξης κάνοντας λόγο για πρωτοφανή ανομία στη χώρα με ανοχή της κυβέρνησης. Σήμερα η τομεάρχης Παιδείας Νικη Κεραμέως έκανε λόγο για ανομία στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα με αφορμή τον ξυλοδαρμό και ληστεία καθηγητή του ΑΠΘ μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο, ενώ ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Μάξιμος Χαρακόπουλος  σχολίασε την επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ από δεκάδες αναρχικούς στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη ανοχή της κυβέρνησης στη βία που αποθρασύνει τις φιλικές της “συλλογικότητες” και θέτει πια σε κίνδυνο την ίδια την ασφάλεια των πολιτών και των αστυνομικών.

Σημειωτέον ότι την οργή της ΝΔ προκάλεσε και η δήλωση της κ.Παπακώστα και για αυτό το περιστατικό, καθώς η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι δεν υπάρχει εντολή να μη γίνονται συλλήψεις και κάλεσε τους αστυνομικούς να εντείνουν την αυτοπροστασία τους και να προσέξουν τον εαυτό τους.

Εξάλλου η ΝΔ φαίνεται πως βάζει στο στόχαστρο της ειδικά την κ.Παπακώστα ως το… “δεξιό άλλοθι” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: Η υπουργοποίηση Παπακώστα ερμηνεύθηκε ως μία προσπάθεια Τσίπρα να απευθυνθεί σε κεντροδεξιούς ψηφοφόρους και να τους καθησυχάσει απαντώντας έτσι στην κριτική της ΝΔ περί πλήρους ανομίας με ανοχή της κυβέρνησης της αριστεράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα