ΝΔ κατά ΚΑΣ για τον Πειραιά ως αρχαιολογικό χώρο και τα εμπόδια στην COSCO

ΝΔ κατά ΚΑΣ για τον Πειραιά ως αρχαιολογικό χώρο και τα εμπόδια στην COSCO
Εξαγωγές κοντέινερ Eurokinissi

«Η Νέα Δημοκρατία θα διασφαλίσει την υλοποίηση επενδύσεων που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας και θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε σε δήλωση της η εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοφία Ζαχαράκη.

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την ανάδειξη του Πειραιά ως αρχαιολογικού χώρου, η οποία φέρνει εμπόδια στα επενδυτικά σχέδια της COSCO, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

Και αυτό καθώς το ΚΑΣ υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και διορίζεται από την κυβέρνηση, την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί για ιδεοληψίες και απέχθεια στις επενδύσεις.

«Το ΚΑΣ προέβη στον εξωπραγματικό ισχυρισμό ότι σχεδόν ο μισός Πειραιάς είναι αρχαιολογικός χώρος. Το ΚΑΣ, όμως, το διορίζει η κυβέρνηση και επομένως εκείνη είναι υπόλογη για τις γνωμοδοτήσεις του που υπονομεύουν κάθε οικοδομική δραστηριότητα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν άλλο να ταλαιπωρούν την Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία θα διασφαλίσει την υλοποίηση επενδύσεων που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας και θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε σε δήλωση της η εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοφία Ζαχαράκη.

Με αφορμή την απόφαση του ΚΑΣ σχετικά με την κήρυξη μεγάλου τμήματος του Δήμου Πειραιά ως αρχαιολογικού χώρου και το Master Plan του ΟΛΠ, η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ακόμη μια φορά την απέχθειά της στις επενδύσεις, την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ εξακολουθεί να ασκεί πολιτική με τρόπο καθεστωτικό, μονομερώς, χωρίς διάλογο και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της πόλης.

Η ευαισθησία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για την προστασία του σημαντικού αρχαιολογικού πλούτου του Πειραιά, εξαντλείται στην παρεμπόδιση αναπτυξιακών δράσεων και όχι φυσικά σε έργα ανάδειξής του.

Η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με την καταστροφική, αντιαναπτυξιακή εμμονή ΣΥΡΙΖΑ.

Για άλλη μια φορά, εκτίθεται η χώρα διεθνώς με τα πισωγυρίσματα, απομακρύνοντας με την στάση της και κάθε άλλον υποψήφιο επενδυτή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα