ΝΔ κατά κυβέρνησης για τις άδειες: Κινείται πάνω από το Σύνταγμα και κάτω από το τραπέζι

ΝΔ κατά κυβέρνησης για τις άδειες: Κινείται πάνω από το Σύνταγμα και κάτω από το τραπέζι
Firat ever European Council President Herman Van Rompuy at the presentation of his book `Europe in storm - Promises and prejudices` at the Athens French Institute, on November 7, 2014 / , , 7 , 2014 Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Τσίπρας ονομάζει διαπλοκή καθέναν που στρέφεται απέναντι στην πολιτική του, υποστήριξε ο Κουμουτσάκος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Συγγρού

Πρόγευση της σύγκρουσης που θα κορυφωθεί το βράδυ κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της νομοθετικής ρύθμισης για τις τηλεοπτικές άδειες έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την ενημερώση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ.Κουμουτσάκος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι αφαιρεί απο το ΕΣΡ την αρμοδιότητα να δινει άδειες και τη μεταφέρει στην κυβέρνηση του.

“Θέλει να μοιράσει η κυβέρνησή του τις τηλεοπτικές άδειες. Χωρίς να δίνει εξήγηση αποφασίζει αυθαίρετα και αυταρχικά να δώσει 4 άδειες. Κινείται πάνω απο το Σύνταγμα και κάτω απο το τραπέζι. Χτίζουν κύκλωμα διαπλοκής κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους”, δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος και εκανε λογο για απόπειρα πολιτικης πόλωσης και διχασμού.

Υποστήριξε ειδικότερα οτι ο κ. Τσίπρας απο την πρώτη στιγμή συνειδητά διαμορφώνει κουλτούρα σύγκρουσης και διχασμού.

“Ειναι μόνιμος εκφραστής διχαστικού λόγου”, συμπλήρωσε αναφέροντας ως παραδείγματα το μνημόνιο-αντιμνημόνιο, το ναι και το οχι, το παλιό και το νεο.

“Τωρα κατασκευάζει νέα διχαστική γραμμή. Διχάζει με όρους διαπλοκής απο τη μία και δήθεν αθωότητας απο την αλλη. Ονομάζει διαπλοκή καθένα που στρέφεται απεναντι στην πολιτική του. Δηλαδη ολους. Αυτος ο νέος διαχωρισμός, ο νέος στα σκαριά διχασμός, δεν προκειται να περάσει”, τόνισε.

Η ΝΔ, όπως είναι αναμενόμενο, θα καταθέσει αίτηση αντισυνταγματικότητας, η οποία βέβαια εκ των πραγμάτων θα απορριφθεί κατά την αποψινή συζήτηση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία.

Καθώς η συζήτηση επί της νομοθετικής ρύθμισης θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα μονομαχήσει με τον κ.Τσίπρα και θα σηκώσει τους τόνους για το ζήτημα το οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσίαζει ως θέμα δημοκρατίας και ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς, αμφισβητώντας το δικαίωμα της κυβέρνησης να ορίσει τον αριθμό των αδειών και υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είναι απεριόριστος.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα