ΝΔ κατά Τσίπρα για το αφορολόγητο και γιατί ανησυχούν για τα εθνικά θέματα

ΝΔ
Κατά 30 εκατομμύρια το χρόνο αυξάνει το χρέος της Ν.Δ από τότε που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Επιχείρηση αποδόμησης των δηλώσεων του πρωθυπουργού για μη μείωση του αφορολόγητου από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ την ίδια στιγμή γαλάζια στελέχη φοβούνται ότι μέχρι τις εκλογές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει ακόμη και θέμα συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο

Κατά μέτωπον επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη δήλωση του πως με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε θα μειωθεί το αφορολόγητο εξαπέλυσε χθες η Νέα Δημοκρατία και όχι τυχαία.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλουν να αποδομήσουν την προσπάθεια του πρωθυπουργού να κλείσει το μάτι στους πολίτες εν όψει εκλογών, υποσχόμενος ότι εάν κερδίσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου και υπονοώντας ότι εάν κερδίσει η ΝΔ το μέτρο θα προχωρήσει. Αφενός για να συντρίψουν το “κοινωνικό προφίλ” της κυβέρνησης και αφετέρου για να αποτινάξουν την κατηγορία ότι στη γαλάζια ηγετική ομάδα υπάρχουν στελέχη που συμφωνούν με το συγκεκριμένο μέτρο.

ADVERTISING

Έτσι η εκπρόσωπος τύπου Σοφία Ζαχαράκη στο ντεμπούτο της χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την πρώτη της από τότε που πήρε τη σκυτάλη από τη Μαρία Σπυράκη, υπενθύμισε ότι η μείωση του αφορολόγητου είναι ένα μέτρο που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ το καταψήφισε η ΝΔ, όπως είχε καταψηφίσει και τη μείωση των συντάξεων.

Διένειμε μάλιστα την απόφαση του Eurogroup της 5ης Απριλίου 2019, η οποία αναφέρει:

«Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν τη γενική δέσμευση να συνεχίσουν την εφαρμογή όλων των βασικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM, ιδίως όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος που θα διευρύνει τη φορολογική βάση».

Εντέχνως δε θέλησε να αναδεύσει τα διαφορετικά μήκη κύματος μεταξύ του Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών για το χειρισμό της φορολογικής πολιτικής, διερωτώμενη εάν λέει την αλήθεια ο κ.Τσίπρας ή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος υπέγραψε την ομόφωνη απόφαση του Eurogroup πριν από 10 μέρες.

Σημείωσε δε ότι η συνταγματική θητεία αυτής της κυβέρνησης λήγει τον Οκτώβριο όμως έχει ήδη ψηφίσει τη μείωση του αφορολόγητου που θα γίνει από 1.1.2020, καθώς και ότι ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε αν θα φέρει συγκεκριμένη ρύθμιση στη Βουλή που θα ακυρώνει τη μείωση του αφορολόγητου, δεν έδωσε καμία απάντηση.

Στη ΝΔ προφανώς αντιλαμβάνονται πως ο κ.Τσίπρας σκοπεύει να κρατήσει μία τέτοια ρύθμιση ως προεκλογικό επιχείρημα, ώστε σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές να αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση την καυτή πατάτα που ο ίδιος, όπως σχολιάζουν, έψησε.

Η κ.Ζαχαράκη ξεκαθάρισε επίσης ότι η ΝΔ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας για να μην μειωθεί το αφορολόγητο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε δηλώσει νωρίτερα στον News 24/7 στους 88,6: “Ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει τη μείωση του αφορολόγητου, που εμείς την καταψηφίσαμε. Θα διεκδικήσουμε να μην ισχύσει.”

Ο κ.Θεοδωρικάκος έσπευσε μάλιστα να προσθέσει με νόημα: “Εμείς δεν λέμε ψέματα όπως ο κ. Τσίπρας που το υπέγραψε και τώρα δεσμεύεται ότι δεν θα το εφαρμόσει” και τόνισε πως όταν γίνουν εκλογές ο κ. Μητσοτάκης θα έχει διευκρινίσει τι θα κάνει σε όλα τα επίπεδα.

Ενδιαφέρον έχει και η αποστροφή του κ.Θεοδωρικάκου για τους χειρισμούς του κ.Τσίπρα στα εθνικά θέματα στο μέλλον.

“Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε ένα τρίτο μνημόνιο με εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα κοκ. Συνεπής ήταν ο κ. Τσίπρας μόνο στο μακεδονικό με ολέθριες συνέπειες για το εθνικό συμφέρον. Να δούμε τι θα περιλαμβάνει το εθνικό μενού μέχρι τον Οκτώβριο αν γίνουν τότε εκλογές” είπε και υπενθύμισε πόσο γρήγορα έκλεισαν το Σκοπιανό και πόσο γρήγορα λένε ότι θα προχωρήσουν σε συμφωνία με την Αλβανία.

“Βλέπουμε με πόση ανευθυνότητα αντιμετωπίζουν τα εθνικά θέματα. Αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στο τέλος της και επομένως δεν πρέπει να δεσμεύσει τη χώρα” πρόσθεσε ο κ.Θεοδωρικάκος.

Το μήνυμα αυτό σύμφωνα με πληροφορίες αφορά στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία και ειδικότερα όσον αφορά στο Αιγαίο. Ήδη η ΝΔ εχει καταγγείλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να ανοίξει θέμα συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων του Αιγαίου με τη γείτονα. Και γαλάζια στελέχη ανησυχούν ότι ειδικά εφόσον οι εκλογές πάνε για Οκτώβριο (ένα σενάριο που όσο περνάνε οι ημέρες και κλεινει το χρονικό περιθώριο προκήρυξης για το Μάιο φαίνεται τελικώς όλο και πιο πιθανό), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει εν μέσω θέρους και προκειμένου να ευχαριστήσει τον “εξωτερικό παράγοντα” προσδοκώντας στήριξη, να προχωρήσει σε κάποιου είδους συμφωνία με την Τουρκία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ζαχαράκη: Η ΝΔ θα διαπραγματευθεί για να μη μειωθεί το αφορολόγητο

Τ. Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί συντριβή στις 26 Μαΐου

SHARE:

24Media Network