ΝΔ: Κυβερνητικές ευθύνες για ολιγωρία στην αντιπυρική προστασία

ΝΔ: Κυβερνητικές ευθύνες για ολιγωρία στην αντιπυρική προστασία
Παρουσίαση των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για τη βελτίωση του καθεστώτος δωρεάς ανθρωπίνων ιστών β οργάνων και μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016, από την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο του Κόμματος, βουλευτή Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως και του υπεύθυνου του Τομέα Υγείας, βουλευτή Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η επιθεώρηση των εναέριων μέσων γίνεται πριν το καλοκαίρι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ελευσίνα ενώ κλιμάκιο της ΝΔ επισκέφτηκε τις πληγείσες από πυρκαγιές περιοχές της Μάνης

Ευθύνες στην κυβέρνηση ρίχνει η ΝΔ για ολιγωρία της Πολιτείας στην αντιπυρική προετοιμασία της κρατικής μηχανής.

“Καίγεται η Μάνη εδώ και 3 μέρες και ο κ. Τσίπρας με τον κ. Τόσκα πάνε στην Ελευσίνα να επιθεωρήσουν τα μέσα πυρόσβεσης. Αυτό γίνεται πριν και όχι μέσα στο καλοκαίρι όταν καίγεται η Ελλάδα”, είπε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, υπογραμμίζοντας ότι “έχουμε φτάσει αρχές Ιουλίου και δεν έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα για τα εναέρια μέσα”.

“Έχω κάνει ερώτηση για την ετοιμότητα των εναέριων μέσων πυρόσβεσης εδώ και 1 μήνα και ακόμα απάντηση δεν έχω πάρει”, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, επισημαίνοντας πως “σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, η χώρα θα έπρεπε να έχει λάβει όλα τα μέτρα. Σε αυτό το σοβαρό θέμα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι εκτεθειμένη”.

Στο μεταξύ με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, κλιμάκιο της ΝΔ, αποτελούμενο από τον τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτή Σερρών Κώστα Αχ. Καραμανλή, τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτή Λαρίσης Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, επισκέφθηκε τις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές της Μάνης.

Ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο και από την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα και επισκέφθηκαν πληγείσες περιοχές στο Σκουτάρι, τον Κότρωνα, το Φλομοχώρι και τη Χειμμάρα, όπου συνομίλησαν με κατοίκους που έζησαν τη λαίλαπα της φωτιάς.

Αμέσως μετά, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης και δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Έντονα τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες για την ολιγωρία της Πολιτείας και τις ευθύνες της κρατικής μηχανής.

Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών δεν αρκεί ο επαγγελματισμός των πυροσβεστών. Για την κατάσβεσή τους χρειάζονται και τα απαραίτητα μέσα, κυρίως εναέρια.

Δυστυχώς, υπήρξαν ασυγχώρητες παραλείψεις και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη θωράκιση του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Αποτέλεσμα αυτών είναι ο παροπλισμός μέρους του στόλου, εναέριου και επίγειου και οι ελλείψεις εναέριων μέσων πυρόσβεσης λόγω καθυστερήσεων στη μίσθωσή τους.

Εκείνο που τώρα προέχει είναι να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα χορήγησης αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους.

Καθώς βρισκόμαστε στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου, ελπίζουμε το πάθημα της Μάνης να γίνει μάθημα για την Κυβέρνηση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα