ΝΔ κατά Κυρίτση: Να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι δεν πέθανε κανείς από μολότοφ

ΝΔ κατά Κυρίτση: Να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι δεν πέθανε κανείς από μολότοφ
Στιγμιότυπο από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα Eurokinissi

Την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως κανείς δεν πέθανε από μολότοφ. Το σχόλιο Κικίλια για το νέο ποινικό κώδικα. Η ΝΔ καταγγέλει κάλυψη της κυβέρνησης σε κουκουλοφόρους αλλά και ΧΑ.

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση ότι δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ, προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

«Υπάρχει, άραγε, όριο στο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι. Το μόνο που απομένει στον κ. Κυρίτση είναι να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από βραχυκύκλωμα. Μόνο ντροπή», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωση της.

Αφορμή για τη δήλωση Κυρίτση στάθηκαν οι αντιδράσεις στο νέο ποινικό κώδικα, ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει μικρότερες ποινές για χρήση μολότοφ.

«Δεν τους έφτανε ο Νόμος Παρασκευόπουλου, τώρα φέρνουν και Ποινικό Κώδικα “χάδι” για τους εγκληματίες», τόνισε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, για το νέο Ποινικό Κώδικα που έδωσε για διαβούλευση το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο κ. Κικίλιας σημειώνει, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι απέναντι στον νέο Ποινικό Κώδικα» και προσθέτει: «αν δεν τον αποσύρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝέαΔημοκρατία θα τον καταργήσει».

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξάλλου χθες με ανακοίνωση της κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι στόχος της είναι να ευνοήσει τόσο τους κουκουλοφόρους όσο και τη Χρυσή Αυγή με το νέο ποινικό κώδικα.

«Το νομοσχέδιο που έδωσε για διαβούλευση το Υπουργείο Δικαιοσύνης προβλέπει απαράδεκτες μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

Οι σκανδαλώδεις αυτές διατάξεις ευνοούν ευθέως τη Χρυσή Αυγή, αλλά και τους ταραξίες και τους κουκουλοφόρους που καταστρέφουν καθημερινά ανενόχλητοι δημόσια και ιδιωτική περιουσία, έχοντας μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε παρασκευαστήρια μολότοφ.

Η εύνοια της κυβέρνησης προς τη Χρυσή Αυγή δεν είναι καινούργια, αφού εδώ και τέσσερα χρόνια καθυστερεί τη δίκη της με φαιδρά προσχήματα. Όπως δεν είναι καινούργια και η ανοχή της στους κουκουλοφόρους που έχουν καταλάβει τα πανεπιστήμια εξευτελίζοντας την έννοια του ασύλου.

Ως εδώ. Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και να μην τις καταθέσει καν στη Βουλή», ανέφερε ειδικότερα σε ανακοίνωση της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα