Νέο όπλο της ΝΔ το τέταρτο μνημόνιο

Opening of the new headquarters of conservative New Democracy opposition party on Pireos Street in Moschato on Oct. 4, 2016 /          4 , 2016
Opening of the new headquarters of conservative New Democracy opposition party on Pireos Street in Moschato on Oct. 4, 2016 / 4 , 2016 SOOC

Ανακύκλωση είδε πίσω από τον ανασχηματισμό η ΝΔ και επιμένει σε εκλογές ως προϋπόθεση για την αντιστροφή της κατάστασης της οικονομίας

Μάλλον αδιάφορη αφήνει τη ΝΔ ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, με την Πειραιώς να συνεχίζει στην ίδια αντιπολιτευτική γραμμή ζητώντας και επιδιώκοντας εκλογές, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για ανακύκλωση μιας «αναξιόπιστης» και «αποτυχημένης» κυβέρνησης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο δεν αναμένονται θεαματικές αναπροσαρμογές στην τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα βασικά όπλα της διαμόρφωσης νέας πολιτικής ατζέντας έχουν ήδη ριχτεί στο δημόσιο διάλογο από τη ΝΔ αν και ακόμα δεν έχουν αναπτυχθεί στην πλήρη μορφή τους. Κεντρικό ρόλο στην γαλάζια επιχειρηματολογία για την διεκδίκηση πρόωρων εκλογών θα έχει στο εξής η αποφυγή ενός τέταρτου μνημονίου το οποίο θεωρούν αναπόφευκτο όσο παραμένει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.

ADVERTISING

Εκεί άλλωστε αποσκοπεί η φρασεολογία περί «κατάρρευσης» ή «ρημαγμένης» οικονομίας που χρησιμοποιεί και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ θέλοντας να εστιάσει στην αμεσότητα του αιτήματος της ΝΔ για εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει σ’ αυτή την κατεύθυνση τις περιοδείες του ανά την επικράτεια και τις επαφές του με κοινωνικούς φορείς παρουσιάζοντας την πρότασή του για τη «συμφωνία αλήθειας». Επόμενος σταθμός του προέδρου της ΝΔ είναι η Κρήτη και πιο συγκεκριμένα οι νομοί Χανίων και Ρεθύμνου αύριο και μεθαύριο.

Αν και η περιοδεία αυτή ήταν προγραμματισμένη εδώ και αρκετές μέρες στη δεδομένη στιγμή έρχεται αμέσως μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και εκ των πραγμάτων αποκτά μια ιδιαίτερη σημειολογία που έγκειται στην πρόθεση της ΝΔ να παγιώσει και να διευρύνει την «παράσταση νίκης» μέσα από την «άλωση» περιφερειών που κατείχε μέχρι πρότινος ο ΣΥΡΙΖΑ ή στην εποχή του παραδοσιακού δικομματισμού θεωρούνταν «πράσινες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network