ΝΔ: Ο Καρανίκας θέλει να κάνει την Ελλάδα έναν απέραντο μπάφο

ΝΔ: Ο Καρανίκας θέλει να κάνει την Ελλάδα έναν απέραντο μπάφο
Κοινή συνέντευξη τύπου από τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, Υγείας Ανδρέα Ξανθό και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου για την παρουσίαση του νομοσχεδίου που αφορά τις τροποποιήσεις του νόμου 4139/2013 - Ιατρική κάνναβη την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Βλάσης υποστήριξε στη Βουλή ότι το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη ανοίγει "μπαλκονόπορτα" για την ελεύθερη χρήση του χασίς στην Ελλάδα

Σε ακραία γραμμή κατά των διατάξεων για την φαρμακευτική κάνναβη που αναμένεται να ψηφιστούν με ευρεία  πλειοψηφία σήμερα στη Βουλή, κινείται πλέον η ΝΔ η οποία εκτιμά μάλιστα ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι γεμίσει την Ελλάδα με χασίς.

«Αν ο κ. Καρανίκας θέλει την Ελλάδα να την κάνει όπως την έχει στο μυαλό του, έναν ατελείωτο μπάφο, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. για εμάς και για τα παιδιά μας» είπε ο εισηγητής της ΝΔ Κ. Βλάσης που εκφράζει την επίσημη γραμμή του κόμματος στο θέμα και ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου. Μάλιστα, σε πλήρη μεταστροφή από την αρχική τοποθέτησή του όπου είχε εκφράσει απολές επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο ο κ. Βλάσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αφήνει ανοιχτές μπαλκονόπορτες» για τη χρήση της ψυχαγωγικής κάνναβης.

Ο κ. Βλάσης έψεξε μάλιστα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και για το ότι χειροκρότησαν χθες τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος ανέλυσε στη Βουλή την πλήρη αποτυχία του μοντέλου της καταστολής στα ναρκωτικά και τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου. «Εγώ άκουσα πολύ προσεκτικά αυτά που είπε και ο πρώην Πρωθυπουργός, ο κ. Παπανδρέου, τον οποίο, αν προσέξατε, τα δικά σας στελέχη χειροκρότησαν με μεγάλη ένταση» είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής της ΝΔ.

Σημειώνεται, πάντως, ότι στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχουν και μειοψηφικές φωνές που τάσσονται υπέρ των ρυθμίσεων για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης η οποία έχει αποδεδειγμένη ευεργετική δράση για ασθενείς με βαρύτατες ασθένειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα