ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ τα δίνει όλα στους δανειστές

Meeting of the Political Committee of New Democracy in Athens on October 4, 2016 /                4 , 2016
Meeting of the Political Committee of New Democracy in Athens on October 4, 2016 / 4 , 2016 SOOC

Η κυβέρνηση Τσίπρα λέει "ναι σε όλα" για να κλείσει η αξιολόγηση αλλά δεν διαθέτει μεταρρυθμιστική ατζέντα και δεν μπορεί να εγγυηθεί την παρουσία της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης λέει η ΝΔ

Στη ΝΔ περιμένουν να δουν το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έχοντας την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν έχει άλλο δρόμο από το να υπογράψει την αξιολόγηση». Ωστόσο εξακολουθούν να τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει το πακέτο των μέτρων, ούτε φυσικά και τα όποια αντίμετρα υπάρξουν καθώς θεωρούν ότι δεν θα πρέπει να δώσουν «σανίδα σωτηρίας» και να γίνουν το πολιτικό άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ και της «αποτυχημένης» πολιτικής της κυβέρνησης.

Μάλιστα στη ΝΔ έχουν δύο ειδών αλλά αλληλοσυμπληρούμενες κριτικές προς τον Αλέξη Τσίπρα εφόσον οριστικοποιηθεί το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Από τη μια μεριά τον εγκαλούν για ιδεοληψίες που οδηγούν σε παρατεταμένες διαπραγματεύσεις που επιδεινώνουν την πορεία της οικονομίας και από την άλλη τον ψέγουν ότι είναι έτοιμος να υπογράψει τα πάντα προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τελευταίας περίπτωσης είναι η κριτική της ΝΔ προς την κυβέρνηση στο θέμα της αγοράς ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ όπου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε προ ημερών τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι με την πολιτική τους ευνοούν μόνο τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ.

ADVERTISING

Ακόμα πιο αντιπροσωπευτική είναι η τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Σκουρλέτη τον οποίο κατηγορεί ότι «το πρωί καταγγέλλει συμφέροντα και δηλώνει ότι διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η. και το απόγευμα παραδέχεται κυνικά ότι θα ψηφίσει “ναι σε όλα”». 

Σ’ αυτό το πλαίσιο για το Μοσχάτο παραμένει πρώτης προτεραιότητας ζήτημα η πολιτική αλλαγή προκειμένου να υπάρξει ένας αξιόπιστος συνομιλητής των πιστωτών. Μάλιστα το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη την πρώτη μέρα του συνεδρίου του ΕΛΚ στη Βαλέτα της Μάλτας αφορούσε στο ότι όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ μόνο μια δική του κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την παραμονή της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης αφήνοντας να εννοηθεί ότι με το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εξασφαλισμένη η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη ειδικά σήμερα που έχει ανοίξει η συζήτηση για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων.

«Η ιδιοκτησία μιας εμπροσθοβαρούς μεταρρυθμιστικής ατζέντας είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αλλάξουμε τον πολιτικό διάλογο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πάντοτε στην πρώτη γραμμή του σχεδίου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, καθώς αυτό εισέρχεται στην πιο φιλόδοξη φάση του».

πηγή: sooc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network