ΝΔ: Ο βαρύτερος φόρος που πληρώνουν οι Έλληνες είναι της ασφάλτου

(φωτογραφίες & βίντεο  http://youtu.be/JenwrJ7rp6A  eurokinissi-Bασίλης Παπαδόπουλος).ΑΡΓΟΣ-Τροχαίο ατύχημα με τρεις ελαφρά τραυματίες ,σημειώθηκε το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 το μεσημέρι ,στο δρόμο Άργους-Ν. Κίου μετά από σύγκρουση δύο οχημάτων ,οι τραυματίες μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ναυπλίου.(φωτογραφίες & βίντεο  http://youtu.be/JenwrJ7rp6A  eurokinissi-Bασίλης Παπαδόπουλος)
(φωτογραφίες & βίντεο http://youtu.be/JenwrJ7rp6A eurokinissi-Bασίλης Παπαδόπουλος).ΑΡΓΟΣ-Τροχαίο ατύχημα με τρεις ελαφρά τραυματίες ,σημειώθηκε το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 το μεσημέρι ,στο δρόμο Άργους-Ν. Κίου μετά από σύγκρουση δύο οχημάτων ,οι τραυματίες μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ναυπλίου.(φωτογραφίες & βίντεο http://youtu.be/JenwrJ7rp6A eurokinissi-Bασίλης Παπαδόπουλος) EUROKINISSI

Το γαλάζιο πρόγραμμα «ΠΡΟΣΕΧΩ – Ο δρόμος για την ασφάλεια». Το απόγευμα στο Ηράκλειο η σύσκεψη με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα την οδική ασφάλεια στην Κρήτη που έχει την πρωτιά στα τροχαία δυστυχήματα

Παραμονές του περασμένου Πάσχα, όταν η ΝΔ ανέλαβε μία πρωτοβουλία με σύνθημα «Προσέχω – ο δρόμος για την ασφάλεια» και η ΟΝΝΕΔ μοίραζε το σχετικό ενημερωτικό υλικό στα διόδια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει ως στρατηγικό στόχο μέσα από την εφαρμογή των ανάλογων πολιτικών με τη συνέργεια Πολιτείας και πολιτών, τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων κατά 50% μέσα σε μια δεκαετία, καθώς όπως είχε πει η χώρα την τελευταία δεκαετία μετράει 11000 θύματα στην άσφαλτο.

Το «Προσέχω» σήμερα θα ταξιδέψει στην Κρήτη με τη συμμετοχή του ίδιου του προέδρου της ΝΔ, καθώς το θέμα ήρθε με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα πριν από μερικές μέρες όταν δύο σοβαρά τροχαία δυστυχήματα άφησαν πίσω τους ένα νεκρό και δύο βαριά τραυματισμένους και έφεραν με τον δραματικό αυτό τρόπο το πρόβλημα του επικίνδυνου οδικού δικτύου της χώρας αλλά και της παραβατικής οδηγικής συμπεριφοράς.

Ειδικά για την Κρήτη που μετράει 34 νεκρούς σε τροχαία από την αρχή του έτους και έχει τη θλιβερή πρωτιά στα τροχαία της χώρας μας, ξανάνοιξε η συζήτηση για την επικινδυνότητα του Βόρειου Οδικού Άξονα του νησιού. Μάλιστα εκείνες τις μέρες με μια ανάρτηση στο facebook σε πολύ προσωπικό τόνο και με μεγάλη δόση αγανάκτησης και οργής ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε γράψει μεταξύ άλλων: «Φτάνει πια… Είμαι πολύ θυμωμένος και θα το γράψω όπως το αισθάνομαι και δεν με νοιάζει αν με παρεξηγήσουν οι συντοπίτες μου. Στην Κρήτη πολλοί οδηγούν άθλια… Βέβαια οι δρόμοι και ειδικά ο Βόρειος Οδικός Άξονας είναι χάλια. Αλλά όλα αυτά δεν μπορεί να είναι δικαιολογίες για μια οδική συμπεριφορά που συχνά θυμίζει τριτοκοσμική χώρα».

Κατόπιν αυτών σήμερα με πρωτοβουλία της ΝΔ διοργανώνεται στις 4:30 το απόγευμα στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο Ατλαντίς) σύσκεψη για την οδική συμπεριφορά στην Κρήτη και τις υποδομές με έμφαση στον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού (ΒΟΑΚ).  Στη σύσκεψη θα μετάσχουν δεκάδες φορείς και οργανώσεις όπως η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ και των σωμάτων ασφαλείας, του ΕΚΑΒ, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του Νησιού, Επιμελητήρια, εθελοντικές ομάδες διάσωσης και πρόληψης, αθλητικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας κα.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, για την οποία όπως επισημαίνουν στελέχη της ΝΔ δεν αποτελεί κομματική εκδήλωση, θα παρουσιαστεί το σχέδιο « Προσέχω» της ΝΔ και θα συζητηθούν, η οδηγική συμπεριφορά και οδική ασφάλεια στους δρόμους της Κρήτης και δεύτερο η κατάσταση του ΒΟΑΚ και οι λύσεις που προτείνει η ΝΔ για την επόμενη μέρα σε σχέση με την κατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής.

Το πρόγραμμα της σύσκεψης θα ξεκινήσει με μια σύντομη εισαγωγή του προέδρου της ΝΔ, θα ακολουθήσει η παρουσίαση του σχεδίου « Προσέχω» από τον δημοσιογράφο και χρόνια στο χώρο του αυτοκινήτου Τάκη Πουρναράκη και την Πρόεδρο του « Ιδρύματος Άρη Σταθάκη για την οδική ασφάλεια» Χριστίνα Σταθάκη και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρη Βαβουρανάκη για τις επιπτώσεις του αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό. Εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με φορείς της Κρήτης.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο «Προσέχω»

Το σχέδιο «Προσέχω» που έχουν εκπονήσει στη ΝΔ με τη συνεργασία ειδικών αποτελεί ένα σχέδιο οδικής ασφάλειας που κινείται σε έξι άξονες. Το σχέδιο αυτό όπως είχε τονίσει, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «αντιμετωπίζει και τα ζητήματα της εκπαίδευσης και τα ζητήματα της αστυνόμευσης και τα ζητήματα των υποδομών, τα ζητήματα των ελέγχων, τα ζητήματα των πρώτων βοηθειών, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ΕΚΑΒ και πόσο γρήγορα ή πόσο αργά μάλλον καταφέρνει να φτάνει στα ατυχήματα», προσθέτοντας ότι «στρατηγικός στόχος είναι να μειωθούν κατά 50% τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, μέσα σε μια δεκαετία» καθώς «11.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία. Και, για κάθε ένα θάνατο από τροχαίο, αντιστοιχούν 4 βαρύτατοι τραυματισμοί, που συχνά οδηγούν σε βαριές αναπηρίες και 8 τραυματισμοί, οι οποίοι επιβάλλουν περίθαλψη σε νοσοκομείο».

Όπως τόνισε, ενόψει της σημερινής εκδήλωσης ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης «τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν τη σημαντικότερη πληγή στη χώρα μας. Ο φόρος αίματος που πληρώνουμε στην άσφαλτο είναι ο υψηλότερος και βαρύτερος που πληρώνουμε ως Έλληνες πολίτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε κοινωνική μάστιγα εξελίσσονται για την Κρήτη τα τροχαία δυστυχήματα

SHARE: