ΝΔ: Όχι εργασιακά μέσω Ρώμης

ΑΘΗΝΑ-Η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων  θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και λοιπές διατάξεις».ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και λοιπές διατάξεις».ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο Γ. Κουμουτσάκος αντιτάχθηκε στην κυβερνητική πρωτοβουλία και ζήτησε να μη συνδέεται η διαπραγμάτευση με το κείμενο της Διακήρυξης της Ρώμης.

Την αντίθεση της ΝΔ στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προσθήκη ρητής προστασίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων εν γένει στη Διακήρυξη της Ρώμης, εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μην συνδέετε την διαπραγμάτευση με το κείμενο για την ΕΕ

«Μην συνδέετε την διαπραγμάτευση με το κείμενο για την ΕΕ» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος στην κυβέρνηση από το βήμα της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκρούσει μέσω της εν λόγω προσθήκης τις πιέσεις του ΔΝΤ για την οριστική κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει σε περιθωριοποίηση της Ελλάδος. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «τεράστιο στρατηγικό και διαπραγματευτικό λάθος» την απόπειρα της κυβέρνησης να διασφαλίσει μέσω αυτής της οδού το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διακήρυξη της Ρώμης: Η ελληνική πρόταση για τα εργασιακά κεκτημένα

Στη Ρώμη για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Τσίπρας

SHARE: