ΝΔ: Ομιλία Μητσοτάκη και εκλογή εκτελεστικής γραμματείας στην πολιτική επιτροπή

ΝΔ: Ομιλία Μητσοτάκη και εκλογή εκτελεστικής γραμματείας στην πολιτική επιτροπή

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να δώσει το στίγμα της τακτικής του κόμματος μετά τη συμφωνία. Δέκα υποψηφιότητες για τις οκτώ αιρετές θέσεις της εκτελεστικής γραμματείας

Στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, που θα εκλέξει και τα οκτώ αιρετά μέλη της εκτελεστικής γραμματείας στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ.Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες το βράδυ με το Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο θέμα των επενδύσεων και αποκρατικοποιήσεων, που όπως είπε η ΝΔ ως η μεγάλη κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη υποστηρίζει.

Μάλιστα ενδεχομένως Μητσοτάκης- Πούτιν να συναντηθούν ξανά στα μέσα Ιουνίου στη Μόσχα, την οποία πιθανώς να επισκεφθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εν τω μεταξύ ο κ.Μητσοτάκης τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΕΛΚ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του σήμερα αναμένεται να προσδιορίσει το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής της Συγγρού μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, την οποία ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καυτηριάσει.

Η πολιτική επιτροπή θα εκλέξει και τα αιρετά μέλη της εκτελεστικής γραμματείας. Για τις τέσσερις θέσεις βουλευτών έχουν κατατεθεί ισάριθμες υποψηφιότητες, για τις τέσσερις αιρετές θέσεις μη κοινοβουλευτικών στελεχών όμως υπάρχουν έξι υποψήφιοι και ως εκ τούτου θα στηθούν κάλπες.

Υποψηφιότητα για τις τέσσερις θέσεις βουλευτών που εκλέγονται στην εκτελεστική γραμματεία έχουν καταθέσει ο αρχαιότερος της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννης Τραγάκης, ο καραμανλικός Γιώργος Βλάχος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η ευρωβουλευτής (που εξελέγη επί Αντώνη Σαμαρά) Μαρία Σπυράκη.

Για τις τέσσερις αιρετές θέσεις εξωκοινοβουλευτικών, υποψηφιότητες κατέθεσαν οι:

Κώστας Κόλλιας, γραμματέας Οργανωτικού επί Σαμαρά

Σάκης Ιωαννίδης, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, οι σχέσεις του οποίου με τον κ.Μητσοτάκη έχουν αποκατασταθεί πλέον, ενώ ταυτόχρονα εκλαμβάνεται και ως ένα νεύμα προς το καραμανλικό στρατόπεδο όπου ο κ.Ιωαννίδης έχει πολλές συμπάθειες

Δήμητρα Λυγούρα, η οποία έχει υπάρξει πολιτευτής στην Ηλεία και υποψήφια στην 11η θέση του Επικρατείας το 2012 και ανήκει στον σκληρό πυρήνα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, όχι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης φυσικά, αλλά εξάδελφος του, ο οποιος είχε οριστεί στο εκτελεστικό γραφείο της ΟΝΝΕΔ επί Καραμανλή, είναι σήμερα μέλος του δ.σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ.Καραμανλής και συγκαταλέγεται στα νέα στελέχη που αξιοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε αυτές προστέθηκαν οι υποψηφιότητες των:

Στέφανος Σταμούλης, διευθυντής του γραφείου του Άδωνι Γεωργιάδη

Θόδωρος Δόντσιος, μητσοτακικό στέλεχος με θητεία στο συνδικαλιστικό τομέα.

Ex officio στην εκτελεστική γραμματεία της ΝΔ συμμετέχουν οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας της ΠΕ Λευτέρης Αυγενάκης, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστας Τσιάρας, ο πρώτος τη τάξει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας και ο διευθυντής του κόμματος Νίκος Παπαθανάσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα