ΝΔ: Σερσέ λα φαμ σε ευρωψηφοδέλτιο και Δυτικό Τομέα

ΝΔ: Σερσέ λα φαμ σε ευρωψηφοδέλτιο και Δυτικό Τομέα
Το κτίριο της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς Eurokinissi

Η τελευταία υποψήφια για τις ευρωεκλογές Βίκυ Φλέσσα αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα. Η ποσόστωση επηρεάζει και τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών

Μετά την (αναμενόμενη) ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά και της πρώην εθνικής συντονίστριας για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών Τέτας Διαμαντοπούλου, το παζλ του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώνεται σήμερα με την ανακοίνωση της τελευταίας υποψήφιας, που λόγω της ποσόστωσης πρέπει να είναι γυναίκα.

Το πρόσωπο αυτό θα είναι, όπως έχει γράψει το News 24/7, η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, η οποία θα ανακοινωθεί άμεσα, ενδεχομένως και σήμερα, καθώς την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Η ποσόστωση των γυναικών επηρεάζει και τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών. Έτσι στο Βόρειο και στο Νότιο Τομέα Αθηνών οι αρχικοί σχεδιασμοί ενδέχεται να επηρεαστούν προκειμένου να συμπεριληφθεί ο αναγκαίος αριθμός γυναικών. Για παράδειγμα στα Βόρεια πιθανόν να μην είναι τελικά υποψήφιος ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί τι θα γίνει στα Νότια με το Γρηγόρη Ψαριανό, που επίσης όπως και ο κ.Αμυράς προέρχεται από το Ποτάμι- αν και βέβαια σημειωτέον ότι ο κ.Αμυράς το 2014 ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ και έχει αναφορές σε αυτό το χώρο, ενώ η περίπτωση του κ.Ψαριανού (όπως και αυτή του Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος έχει ανακοινωθεί ως υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα) είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ.

Στο Δυτικό Τομέα έλειπε μία γυναίκα από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και σύμφωνα με πληροφορίες αυτή βρέθηκε στο πρόσωπο της Ράνιας Σαγιάκου, η οποία είναι δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος με τον Ανδρέα Παχατουρίδη στο Περιστέρι, η δε οικογένεια της έχει γνωστή επιχείρηση στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι του ψηφοδελτίου της ΝΔ στο Δυτικό Τομέα θα ηγηθεί ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία κίνηση με σαφή συμβολισμό, ενώ υποψήφιοι θα ειναι επίσης οι νυν βουλευτές της Β Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο αθλητικογράφος Αντώνης Πανούτσος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος, το γνωστό αυτοδιοικητικό στέλεχος της ΝΔ , πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο ειδικός γραμματέας της Ένωσης Εφοριακών Μπάμπης Καούκης. Και αναζητούνται και άλλες γυναίκες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα