ΝΔ: Στήριξη στη χώρα όσον αφορά στη Σένγκεν, κριτική στην κυβέρνηση

ΝΔ: Στήριξη στη χώρα όσον αφορά στη Σένγκεν, κριτική στην κυβέρνηση
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης- Μουζάλας κατά τη συνάντηση τους, παρουσία Μπακογιάννη, Κικίλια, Κουμουτσάκου. Εθνικό ζήτημα το προσφυγικό

Σε κλίμα συνεννοήσης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, στην οποία ήταν παρόντες από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ.Μουζάλας έκανε λόγο για εξαιρετική σύγκλιση, καθώς συμφώνησαν ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα στο οποίο πρέπει να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση. Σημείωσε πάντως ότι υπήρξαν και διαφωνίες αλλά από την πλευρά του εστίασε στο καλό κλίμα και την προσπάθεια σύγκλισης, ενώ έκανε λόγο για κριτική στα όρια της αξιοπρέπειας.

Γαλάζιες πηγές στη συνέχεια επιβεβαίωναν ότι το κλίμα ήταν γενικώς καλό και τόνιζαν πως θέση της ΝΔ είναι ότι το ζήτημα έχει εθνικές διαστάσεις. “Κριτική κάνουμε σε οσα εχουν συμβει μεχρι τωρα”, εξηγούσαν, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και πως η κατάσταση είναι δύσκολη όσον αφορά στις πιέσεις για την έξωση της Ελλάδας από τη Σένγκεν. “Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τη χώρα μας. Θα κατατεθούν οι θεσεις της ΝΔ”, ξεκαθάριζαν.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σε μια πρώτη συζήτηση με τους πολιτικούς συντάκτες μετα την ολοκλήρωση της συνάντησης Μητσοτάκη -Μουζάλα ανέφερε οτι εγινε ουσιαστική  συζητηση.

“Ασκήθηκε κριτική για πολιτική της κυβέρνησης το α’ εξάμηνο. Το θεωρούμε χαμένο εξάμηνο για  το προσφυγικό λογω ιδεοληψίας, αμηχανίας και απραξίας. Τωρα έχουμε μια καινούργια κατάσταση. Η ένταση και το εύρος του ζητήματος του εχουν δώσει εθνικές διαστάσεις. Διαπιστώθηκαν συγκλίσεις και αποκλίσεις. Η ΝΔ θα συμβάλει και εχει ήδη αναλαβει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί αυτο το κρίσιμο για τη χωρα ζήτημα”, είπε ο κ. Κουμουτσάκος ενημερώνοντας πως θα υπάρξει αναλυτική δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα