ΝΔ: Η συζήτηση για το μεγάλο συνασπισμό κλείνει, οι διαφορετικοί κόσμοι παραμένουν

ΝΔ: Η συζήτηση για το μεγάλο συνασπισμό κλείνει, οι διαφορετικοί κόσμοι παραμένουν
Το κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο News 24/7 επανέλαβε ότι η συζήτηση είναι κλειστή και κάλυψε Μεϊμαράκη, κινούμενος σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον έτερο αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη. Παιδεία, δικαιοσύνη, Βέμπερ, τα πεδία σύγκρουσης της Μεγάλης Εβδομάδας

Μετά το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη πως δεν υπάρχει πεδίο συναίνεσης με το ΣΥΡΙΖΑ και παράδειγμα για αυτό είναι το νομοσχέδιο για την παιδεία, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας χθες στο News 24/7 επανέλαβε ότι η συζήτηση για μεγάλο συνασπισμό είναι κλειστή.

Ο κ.Χατζηδάκης σημείωσε πως η συζήτηση αυτή δεν έχει κανένα νόημα καθώς ούτως ή άλλως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αφήσει ποτέ τέτοιο παράθυρο ανοιχτό, αλλά και ούτε από πλευράς ΝΔ υπάρχει θέμα συμμετοχής σε κυβέρνηση μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλυψε δε απόλυτα τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και επικεφαλής του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στο στόχαστρο των σαμαρικών, που εμμέσως τον κατηγορούν ότι το 2015 ήταν ανοιχτός σε συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση βέβαια μπορεί να κλείνει, ωστόσο ο έτερος αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνις Γεωργιάδης με συνέντευξη του στο ΑΠΕ ουσιαστικά επέμεινε στην αόριστη κατηγορία πως κάποιοι μπορεί να σκέπτονται μεγάλο συνασπισμό, απειλώντας μάλιστα ουσιαστικά με διάσπαση της ΝΔ. “Τέτοιου είδους συνασπισμός δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει με σύσσωμη τη ΝΔ ούτε τότε, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον” είπε με νόημα ο κ.Γεωργιάδης.

Μπορεί βέβαια ο κ.Γεωργιάδης να αφήνει υπονοούμενα κατά του κ.Μεϊμαράκη γιατί το καλοκαίρι του 2015 εισηγήθηκε τη στήριξη του τρίτου μνημονίου ώστε η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αντί να επιχειρήσει να ρίξει τότε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ωστόσο ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ (ο οποίος τότε ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και είχε συνταχθεί με την άποψη του τότε προέδρου) έχει ξεκαθαρίσει ότι το ζήτημα έχει λήξει: Όπως τονίζει ο κ.Μητσοτάκης, η ΝΔ το καλοκαίρι του 2015 κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη και έβαλε το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον.

Δεν είναι βέβαια όμως μόνο το συγκεκριμένο θέμα που αναδεικνύει τους δύο κόσμους στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Δένδια, έχουν διαμορφώσει μία κεντρώα συμμαχία ως αντίπαλο πόλο στον κ.Γεωργιάδη, σχολίασε για τον έτερο αντιπρόεδρο της ΝΔ πως ο καθένας “έχει το ταπεραμέντο του” και δήλωσε με νόημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την οξύτητα και την πόλωση για να δημιουργεί διαχωριστικές γραμμές και να αυξήσει τη συσπείρωσή του, ενώ η ΝΔ κάνει μεν αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά έχει και θετικό πολιτικό λόγο. Εκτίμησε δε ότι οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους για την κυβέρνηση Τσίπρα και τώρα περιμένουν να ακούσουν το πρόγραμμα της ΝΔ.

Το νομοσχέδιο για την παιδεία, το οποίο ο κ.Μητσοτάκης έφερε ως παράδειγμα μη δυνατότητας συναίνεσης με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται σήμερα στην ολομέλεια, με τη ΝΔ να το έχει ήδη αναδείξει ως μείζον πεδίο κριτικής στην κυβέρνηση και να έχει ξεκαθαρίσει ότι θα δώσει μάχη για την καταψήφιση του.

Η δε θεσμική συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερινη Σακελλαρόπουλου, σήμερα το πρωί θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επαναλάβει την κριτική προς την κυβέρνηση για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και αντιθεσμικές παρεμβάσεις.

Η ΝΔ αποδίδει βεβαίως μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι αύριο Μεγάλη Τρίτη ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ ξεκινά επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία από την Αθήνα. Ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει κρύψει ότι ποντάρει στην εκλογή του κ.Βέμπερ ώστε να υπάρχουν ευήκοα ώτα στην Κομισιόν όταν η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θέσει το αίτημα μείωσης των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα. Και στις επιθέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί σύμπλευσης με τον “ανθέλληνα Βέμπερ”, απάντησε σε υψηλούς τόνους, σχολιάζοντας: “Ας μην μιλάει για ανθέλληνες ο κ. Τσίπρας γιατί έχει βαρύ βιογραφικό στην εξωτερική πολιτική”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα