Νέα Αριστερά για πυρκαγιές: Ανικανότητα ή εγκληματική αδιαφορία;

Διαβάζεται σε 2'
Νέα Αριστερά
Νέα Αριστερά EUROKINISSI

Η Νέα Αριστερά κατηγορεί την κυβέρνηση για αστοχίες αλλά και για ελλιπή απορρόφηση κονδυλίων στο ζήτημα των πυρκαγιών.

“Η χώρα από άκρη σε άκρη καίγεται, επειδή η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα είχε επαναπαυτεί και σε αυτόν τον τομέα στην αλαζονεία της, χωρίς να προετοιμάζεται. Κι αυτό όταν μάλιστα όλες οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων είχαν προβλέψει ότι το φετινό καλοκαίρι έχει περισσότερο από ποτέ αυξημένο τον κίνδυνο να καεί η Ελλάδα” τονίζει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά το Σάββατο και συνεχίζει:

“Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέδειξε το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Προτάσεων Ένα, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αντί να χρησιμοποιήσει τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προκειμένου να ενισχύσει εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, αδιαφόρησε εντελώς, αφήνοντας να λιμνάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ανεκμετάλλευτα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ένα, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας μέχρι τις 31 Μαρτίου, οπότε και υπάρχουν στοιχεία, είχε προχωρήσει σε πληρωμές στα έργα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ύψους περίπου 5 εκ. ευρώ. Επί του συνολικού προϋπολογισμού το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό απορρόφησης μόλις 1%! Πρόκειται, δηλαδή, για κανονική κοροϊδία.

Και η εικόνα γίνεται χειρότερη αν ληφθεί υπ’ όψιν πως σε αυτό το ελάχιστο ποσοστό περιλαμβάνονται δύο έργα συμβουλευτικής υποστήριξης του Υπουργείου.

Είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς αν πρόκειται για πλήρη ανικανότητα ή εγκληματική αδιαφορία. Το σίγουρο είναι πάντως ότι ολόκληρες περιοχές στην Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, αντί να γίνουν, όπως σήμερα, στάχτη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα