Νέα Αριστερά: “Η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον πόλεμο”

Διαβάζεται σε 1'
Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς
Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

“Η άκριτη, από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αποδοχή της λογικής του πολέμου απειλεί τη χώρα μας” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

“Η βραδινή επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε έναν νέο πόλεμο, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

“Δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο αναμονής. Αν η διεθνής κοινότητα συνεχίσει να υπνοβατεί, όταν ξυπνήσει θα είναι πολύ αργά. Απαιτείται αποφασιστική πολιτική και διπλωματική παρέμβαση για την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, για να μπει φραγμός στην φιλοπόλεμη κυβέρνηση Νετανιάχου, για να υπάρξει αποκλιμάκωση στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν”, σημειώνει και προσθέτει:

“Ο πρωθυπουργός οφείλει να ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Η άκριτη, από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αποδοχή της λογικής του πολέμου απειλεί τη χώρα μας”, προειδοποιεί η Νέα Αριστερά, τονίζοντας την ανάγκη “η χώρα μας να αλλάξει αποφασιστικά ρότα”.

Να επιστρέψει η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα.α σταματήσει η ανοχή προς την κυβέρνηση Νετανιάχου. Να ενώσει η Ελλάδα τη φωνή της με τις χώρες που προσπαθούν για τη συγκρότηση ενός μετώπου Ειρήνης και Σταθερότητας”, συμπληρώνει και καταλήγει: “Ο πόλεμος δεν ήταν και δεν είναι η λύση. Η μόνη λύση είναι η Ειρήνη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα