Νέα Αριστερά: Καλεί ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ να αποσύρουν τη στήριξή τους στο ν/σ για την επιστολική ψήφο

Διαβάζεται σε 2'
Νέα Αριστερά: Καλεί ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ να αποσύρουν τη στήριξή τους στο ν/σ για την επιστολική ψήφο
Νέα Αριστερά EUROKINISSI

Η Νέα Αριστερά καλεί το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρουν τη στήριξή τους από το νομοσχέδιο Κεραμέως για την επιστολική ψήφο.

Η Νέα Αριστερά αντέδρασε και με ανακοίνωση στην τροπολογία Κεραμέως για την επιστολική ψήφο.

Αναλυτικά τονίστηκαν τα εξής:

Η Υπουργός Εσωτερικών με μια αιφνιδιαστική τροπολογία εν μέσω της συζήτησης για την καθιέρωση επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα έρχεται να καθιερώσει την επιστολική ψήφο για τους απόδημους στις εθνικές βουλευτικές εκλογές.

Πρόκειται για ενέργεια αντιθεσμική και πραξικοπηματική που προσβάλλει βάναυσα το ελληνικό κοινοβούλιο και όλους τους πολίτες. Το χειρότερο είναι ότι το δρόμο για αυτό τον αιφνιδιασμό άνοιξε η συναίνεση επι της αρχής του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές που προσέφεραν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απλόχερα και γενναιόδωρα στον κ. Μητσοτάκη.

Καλούμε έστω και τώρα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να αποσύρουν την συναίνεση τους και να δηλώσουν ευθέως ότι θα καταψηφίσουν τόσο το νομοσχέδιο όσο και την τροπολογία της κας Κεραμέως.

Να δηλώσουν ευθέως ότι δεν θα γίνουν συμμέτοχοι στην επιχείρηση του κ. Μητσοτάκη να αλλοιώσει τις εκλογικές διαδικασίες και την ίδια την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Ότι δεν θα συναινέσουν στην στρατηγική Βορίδη, δεν θα οδηγηθούν σαν πρόβατα στην σφαγή παρασέρνοντας όμως μαζί τους και την ελληνική δημοκρατία.

Τζανακόπουλος:  Δεν διευκολύνετε τις ειδικές ομάδες

Από την πλευρά του ο ειδικός αγορητής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: Λέτε ότι θέλετε να διευκολυνθούν οι ειδικές ομάδες. Αλλά σας είπαν, εδώ, οι ειδικές ομάδες, τόσο οι εκπρόσωποι των φορέων των ατόμων με αναπηρία όσο και οι εκπρόσωποι των φοιτητών, ότι το βασικό τους πρόβλημα δεν είναι να ψηφίζουν από το σπίτι τους.

Το βασικό τους θέμα, ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία, είναι το ζήτημα της προσβασιμότητας, της δυνατότητάς τους, δηλαδή, να συμμετέχουν ως Έλληνες πολίτες στη διαδικασία των εκλογών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα