Νέα κόντρα Γεωργιάδη - Διαμαντόπουλου στη Βουλή: Μην μου πετάξετε και καμιά μολότοφ, αφήστε με να μιλήσω

ΑΘΗΝ Α-ΒΟΥΛΗ-Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Κύρωση της από 20 Απριλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος».(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΑΘΗΝ Α-ΒΟΥΛΗ-Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Κύρωση της από 20 Απριλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος».(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Άγριος καυγάς ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, κατά τη συζήτηση για τη μεταφορά των διαθεσίμων οργανισμών του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας

Εκρηκτική ήταν για ακόμα μια φορά η συνύπαρξη στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, του βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής.

Κατά τη συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο της Τράπεζας της Ελλάδος και τον ρώτησε:

"Τι συμβαίνει με τα ρέπος αν συμβούν αυτά που λέει ο κ. Βούτσης, δηλαδή αν δεν τα βρούμε πάμε σε εκλογές, πάμε σε δημοψήφισμα, πάμε σε ρήξη΄... Θέλω να μου πείτε τι θα συμβεί αν αύριο ο κ. Ντράγκι σταματήσει το ELA στις τράπεζες διότι δεν κάναμε τη συμφωνία".

"Είναι απολύτως κατανοητή η ερώτηση..." είπε ο κ. Διαμαντόπουλος που προεδρεύει της επιτροπής.

O βουλευτής της ΝΔ συνέχισε προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών.

"Θα υπογράψετε τη συμφωνία κ. Βούτση γιατί εξανίσταστε. είναι σίγουρο ότι θα υπογράψετε τη συμφωνία;" απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και επικράτησε για λίγα δευτερόλεπτα χάος στην αίθουσα.

"Ακούστε να δείτε. Παρακαλώ τους προσκεκλημένους να μην παρασύρονται σε αυτή τη διαδικασία. Κατάλαβε αυτός που έπρεπε ποιον εννοούσα..." παρενέβη ο κ. Διαμαντόπουλος, όμως ο κ. Γεωργιάδης άρχισε εκ νέου να μιλά σε υψηλούς τόνους.

"Επειδή η φωνή σας είναι τέτοια, όντως δεν υπάρχουν υπερόπλα για να σας κάνουμε να σταματήσετε, αλλά πρέπει να σέβεστε την αίθουσα", του είπε ο κ. Διαμαντόπουλος.

"Καλά μη μου πετάξετε και καμιά μολότοφ, αφήστε με να μιλήσω", απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

"Ως εδώ. Ο υπουργός διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει και εσείς δεν έχετε δικαίωμα να ανακρίνετε ανθρώπους και να ζητάτε επιτακτικά εδώ μέσα να απαντήσουν σε κάτι", ανταπάντησε ο προεδρεύοντας, κλείνοντας τη συζήτηση. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπάχαλο στη Βουλή: 'Εσύ θα μας μιλήσεις για αγωγή ρε τρομοκράτη;' φώναζε στον Διαμαντόπουλο ο Άδωνις

SHARE:

24Media Network